Ob vrnitvi Haywarda prva zmaga za Boston

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Boston je na tretji tekmi finala vzhodne konference prišel do prve zmage – po dveh porazih, v katerih sta se zgodila tudi dva preobrata Miamija po dvomestnem zaostanku na vsaki tekmi, je bilo v vrstah Bosotna čutiti ogromno napetosti, ki jo je skušal razelektriti trener Brad Stevens s pogovorom z glavnimi nosilci. Pogovor je skupaj z vrnitvijo Gordona Haywarda, ki je poškodovani gleženj zdravil doma, obrodil sadove in Boston je prišel do nujne zmage, saj bi zaostanek z 0:3 proti Miamiju bržkone pomenil konec sanj o nastopu v velikem finalu.

Miami je imel na drugi strani dokaj napadalno rezerviran večer – igralci Vročice so skupaj zgrešili 32 metov za 3 točke, igralci Bostona, predvsem Marcus Smart, pa so odlično ustavljali prvega igralca Miamije v končnici Gorana Dragića – na koncu je dosegel zanj skromnih 11 točk, zadel samo dva meta iz igre (eno trojko), dodal je 5 asistenc, vendar je imel tudi pet izgubljenih žog.

Na drugi strani so štirje igralci presegli mejo 20-ih točk – Brown (26), Tatum (25, temu je dodal tudi 14 skokov in 8 podaj), Walker (21) in Smart (20), kar se je v končnici Bostonu zgodilo nazadnje v zlatih časih kluba, ko je to mejo preseglo pet igralcev – Larry Bird, Kevin McHale, Danny Ainge, Robert Parish in Dennis Johnson.

Za Miami je bil najbolj razpoložen igralec Bam Adebayo, dosegel je 27 točk in imel 16 skokov, Herro je dosegel 22 točk (4 trojke).

Tekma se je odvijala po že nekoliko pričakovanem scenariju – pobudo v prvem polčasu je ponovno imel Boston, po prvi četrtini vodil za 9, ob polčasu za 14 točk. V tretji četrtini je prednost znašala že nevarnih 19 točk, Miami pa jo je začel topiti, vendar je tokrat Boston znal odgovoriti in v zadnji četrtini povedel za 20 točk. Ponovno je sledil poskus Miamija, da se približa, Gogi in soigralci so uspeli znižati na 5 točk zaostanka, toda Smart je ostal zbran pri prostih metih in zmaga Bostona na koncu vseeno ni bila ogrožena.

Dvakrat smo se rešili iz zaostanka, tretjič ne. Tega si ne moremo več privoščiti,’ je po tekmi dejal Dragić, o katerem pa je trener Bostona rekel, da ‘v tej seriji igra odlično, toda Smart ga je dobro ustavil.’

Na naslednji tekmi bomo videli, iz kakšnega testa smo,’ pa je pomembnost naslednje tekme lepo opisal Jimmy Butler.

Naslednja tekma bo šele v noči na četrtek, ker mora zahod ‘ujeti’ vzhodna tekmeca po številu odigranih tekem.

Liga NBA, 19.9.:

Boston – Miami 117:106