Ob obletnici nova MVP predstava Dragića za novo zmago Miamija!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Točno tri leta po finalu Eurobasketa proti Srbiji, ko je Goran Dragić ponosno dvignil tako pokal za prvaka Evrope, kot tudi tistega za najboljšega igralca prvenstva, je Gogi, tokrat na drugi strani oceana v klubskem dresu Miamija, ponovno poskrbel za MVP predstavo. Na drugi finalni tekmi vzhodne konference je bil najboljši strelec tekme, dosegel je 25 točk, ter ključni igralec v končnici tekme, ko je Boston po preobratu nevarno ogrožal zmago Miamija.

Tekmo so sicer Gogi in soigralci začeli razigrano – Duncan Robinson je zadel tri trojke, po eno sta dodala Crowder in Dragić za hitro vodstvo Vročice. V nadaljevanju se je prebudil tudi Boston in tako kot na prvi tekmi ponovno prišel do dvomestne prednosti – ob koncu polčasa je znašala že 17 točk. V drugem polčasu je sledil preobrat Miamija, ki je s consko obrambo ustavil napad Bostona, v napadu pa nadaljeval z raznovrstno in kombinatorno igro – tretjo četrtino je Miami dobil za 20 točk.

Na začetku zadnje četrtine je Miami povedel za 8 točk, nato pa je Bostonu uspel delni rezultat 15:2 in manj kot pet minut do konca je bil Miami v zaostanku za 5 točk. Toda potem je na sceno stopil Dragić, ki je predvsem s trojko preko Thiesa poskrbel za novo vodstvo Miamija, ki je v zadnjo minuto stopil z vodstvom šestih točk. Jaylen Brown je po zadeti trojki drugo, ki bi pomenila izenačenje, na srečo zgrešil, in Miami se je po prostih metih Butlerja rešil in osvojil še drugo zmago v seriji.

Poleg Dragića je mejo 20-ih točk presegel še Bam Adebayo, dosegel je 21 točk, Duncan Robinson je dodal 18 točk. Koliko rezerve ima v igri še Miami priča dejstvo, da je bil ponovno relativno zadržan Jimmy Butler, dosegel je 14 točk, ter da sta se med strelce vpisala samo dva igralca z drugače izjemno dolge klopi Miami – Herro (11) in Olynyk (5).

Pri Bostonu je Kemba Walker dosegel 23 točk, razigran je bil predvsem v prvem polčasu, Tatum in Brown sta jih dodala po 21. Tudi pri Bostonu sta točke s klopi dosegla samo dva igralca – Kanter (9) in Wanamaker (7).

Po tekmi so se iz slačilnice Bostona slišali kriki in dretje, igralci in vodstvo pa so novinarje sicer mirili, d aje to nekaj normalnega po taki tekmi in zaostanku v seriji.

 

Liga NBA, 17.9.:

Miami – Boston 106:101