Novinec pri Baskih, na treningu Fenerbahčeja tudi Štimac

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Čeprav se je zdelo, da so evroligaški klubi že zaključili s sestavo svojih moštev, še vedno prihaja do nekaterih malenkostnih sprememb. Novega košarkarja je kot zadnji dobil Velimir Perasović, svoje treninge pa je z nekaterimi košarkarji tudi Željko Obradović.

V času, ko se večina najboljših košarkarjev iz košarkarskih velesil pripravlja na tekmovanje kot je svetovno prvenstvo, je naloga strokovnega štaba vsakega kluba, da igralcem na treningu namesto odsotnih košarkarjev zagotovi kar se da kakovostne zamenjave.

Tako je denimo lansko leto v Fenerbahčeju priložnost za dokazovanje dobil Alen Omić, trener turškega moštva Željko Obradović pa je tudi to leto pripeljal kar nekaj košarkarjev, ki so v preteklosti že pustili pečat na evropski košarkarski sceni. Skupaj s preostalimi košarkarji Fenerbahčeja se tako te dni med drugim potijo tudi Vladimir Štimac, Ivan Buva, Carl Engstrom, Milan Ačimović, Feđa Čukle, Burak Eslik in Ogus Savaš.

Novega dodali Baski

Svoje vrste so sicer pred pričetkom nove sezone okrepili pri KIROLBET Baskonii, kjer so družbo pod obročem dobili Michael Eric, Tornike Shengelia, Youssoupha Fall in Ilimane Diop. Baskom se je namreč pridružil Italijan Achille Polonara (205 cm, 1991), ki je nazadnje nastopal za Sassari.

Najnovejše v Evroligi:
 Achille Polonara (nazadnje Sassari) v KIROLBET Baskonio.
– Tyler Dorsey (nazadnje Memphis Hustle) v Maccabi FOX,
 Facundo Campazzo podaljšal z Realom do leta 2024,
 Alpha Kaba nič več za ASVEL,
– Jonas Jerebko (nazadnje Golden State Warriors) v Khimki,