Novi trener Krke je Ivan Velić!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Že pred nekaj tedni je bilo jasno, da se Aleksandar Džikić poslavlja od klopi novomeške Krke. Nasledil ga bo bosanski trener Ivan Velić, ki se je izkazal z dobrim delom v Širokem Brijegu.

foto: abaliga.com
foto: abaliga.com

43-letni Velić je nase oporozil pri Širokem, kjer je uspešno vodil četo mladih košarkarjev in v sezoni 2011/12 redni del ABA Lige končal na visokem 5. mestu. S Širokim je osvojil tri zaporedne naslove državnega prvaka, dvakrat pa tudi pokal. Lansko sezono je pričel v šibeniškem Jollyju, nakar se je vnovič vrnil v Široki. Trenutno opravlja tudi vlogo pomočnika selektorja BiH Duška Ivanovića.

Velić je znan po uspešnem delu z mladimi, pa tudi s še pretežno neuveljavljenimi igralci. Gre za zelo delovnega in discipliniranega košarkarskega strokovnjaka, ki je v ekipi sposoben vzpostaviti odlično klimo in z njo doseči več, kot se od ekipe pričakuje. V Krki so prepričani, da lahko s svojim znanjem bistveno pripomore k razvoju slovenskih igralcev, hkrati pa nadaljuje uspešno pot kluba iz preteklih sezon.

Pomočnik Anzulović

Velićev pomočnik bo Vladimir Anzulović, ki je delo pomočnika trenerja v klubu že opravljal, zatem dve leti kot glavni trener uspešno vodil hrvaškega prvoligaša Kvarner, v lanski sezoni pa vodil in treniral mlajše selekcije KK Krka.

Lepa zapuščina Džikića

Srbski trener Aleksandar Džikić je v dolenjski prestolnici pustil ogromen pečat, tako da Velića čaka težko delo, v kolikor želi nadaljevati z nizanjem uspehom na domačih parketih, seveda izvzemamo letošnjo sezono. Pod Džikićem, ki se je v Krko vrnil leta 2013, je Krka osvojila štiri državna prvenstva, dva pokala, leta 2011 pa postala prvakinja Eurochallengea.