Novi selektor jih je zbral na Kodeljevem, v četrtek proti Turčiji, potem v Albanijo

Rubrika: Ženska košarka

Slovenske košarkarice so v Ljubljani začele priprave za uvodni cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2023, ki ga bosta gostila Slovenija in Izrael. Izbranke novega selektorja Georgiosa Dikaioulakosa v četrtek čaka domači obračun s Turčijo ter v nedeljo gostovanje v Albaniji. Kot gostiteljice prvenstva so Slovenke skupaj z Izraelkami na prvenstvo že uvrščene.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

1. kolo, četrtek, 11. november 2021, ob 18.00
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : TURČIJA

2. kolo, nedelja, 14. november 2021, ob 18.00
Drač – športna palača Dhimitraq Goga
ALBANIJA : SLOVENIJA

#rakete v Ljubljani začenjajo pisati novo zgodbo reprezentančne ženske košarke. Od decembra leta 2014 je na selektorski klopi namreč sedel Damir Grgić, po novem pa bo Slovenke vodil izjemno cenjeni grški strokovnjak Georgios Dikaioulakos. Slednji med trenerskimi kolegi velja za odličnega obrambnega strokovnjaka, saj so vse njegove ekipe blestele v tej prvini košarkarske igre. Letošnjega junija je sedel na klop italijanskega velikana Famila Schio, s katero nastopa tudi v elitni evroligi. Pred tem je v najmočnejšem ženskem klubskem tekmovanju uspešno vodil tudi že turški Fenerbahče in rusko Nadeždo iz Orenburga ter se z ekipama redno uvrščal na zaključne turnirje.

Kot je v slovenskem taboru že običaj, dobre volje ob zboru ni manjkalo. Uvodno druženje so dekleta izkoristila za krajši klepet ob vnovičnem snidenju, a jih je kar hitro že čakal prvi trening v dvorani na Kodeljevem, kje se bodo v četrtek pomerila s Turčijo. Selektor Dikaioulakos zaradi poškodb v uvodnem kvalifikacijskem ciklu ne more računati na Evo Lisec, Annamario Prezelj, Tino Trebec in Tino Cvijanović, reprezentančno kariero je po junijskem evropskem prvenstvu zaključila Shante Evans, tik pred zborom pa je zbolela Lara Kozina Bubnič.

Med vabljenimi igralkami je tokrat nekaj novink. Za nastop v članskem reprezentančnem dresu bodo prvič konkurirale Blaža Čeh, Elma Dautović in Zala Šrot, prve minute na uradni tekmi pa bo lovila visoka Mojca Jelenc, ki se je med #rakete odlično vklopila že med pripravami na zadnje evropsko prvenstvo. Ob odsotnosti maserke Pie Pavlič, bo vlogo maserja v tem ciklu prevzel Žane Bortek.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023

Vstopnice za tekmo s Turčijo v preprodaji 7 €
Vstopnice za četrtkov dvoboj Slovenk s Turčijo so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 7 €, ob nakupu treh vstopnic pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 10 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Za ogled tekme je obvezno izpolnjevanje PCT pogoja ter upoštevanje vseh aktualnih odlokov Vlade RS za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19 (najdete jih na TEJ POVEZAVI pod alinejo –  gledalci na športnih prireditvah).

POVEZANA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : TURČIJA

Georgios Dikaioulakos, novi selektor slovenske ženske reprezentance:
”Uvodni dan priprav smo vedno veseli, da smo skupaj zbrani v reprezentančni akciji. Vsi smo že komaj čakali, da smo začeli z delom.  Glede na to, da do prve tekme ni veliko časa, bomo največ pozornosti namenili taktičnemu uigravanju v obrambi in napadu. Naša naloga je, da se čim prej uigramo in osvojimo taktične zamisli.”

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka
”Vesele smo, da smo po dolgem času znova skupaj in začenjamo z reprezentančno akcijo. Pred nami je nova pot, ki bo potekala vse do domačega prvenstva čez dve leti. Te dni bomo izkoristile, da se spoznamo z novim štabom ter mladimi dekleti, ki so se priključile izbrani vrsti. Že s prvim treningom začnemo snovati novo, upam da še eno uspešno zgodbo.”