Novega trenerja imajo tudi v KK Izola

Rubrika: Nižje slovenske lige

„V Košarkarski klub Izola pozdravljamo novega trenerja naših tekmovalnih ekip U18 in U16 Matica Kržišnika,“ so priobčili na Facebooku KK Izola.

Matic je v prejšnji sezoni 2022/23 deloval v Košarkarskem klubu Podčetrtek, kjer je vodil ekipo U18 in bil pomočnik trenerja pri članski ekipi v 1. LIGI NOVA KBM. Pred vrnitvijo v slovensko košarko je deloval v Belgiji, kjer je bil glavni trener U21 in druge članske ekipe RPC Anderlecht ter tudi Univerzitetne ekipe VUB. V reprezentančnih akcijah Košarkarske zveze Slovenije je kot pomočnik trenerja reprezentance U16 sodeloval na Evropskem prvenstvu in Olimpijskih igrah mladih. Je tudi organizator in koordinator ELITE košarkarskega kampa v Ljubljani, kjer je velik poudarek na individualnem delu z mladimi košarkarji.

“Rad bi se zahvalil Košarkarskemu klubu Izola za priložnost, da se lahko pridružim njihovi ekipi. V pogovorih sem prepoznal ambicioznost kluba po napredku na vseh področjih, kar mi je bilo zelo všeč. Verjamem, da lahko s svojim znanjem pomagam klubu pri začrtanih ciljih, mladim pa omogočim, da maksimalno izkoristijo svoj košarkarski potencial. Komaj čakam, da spoznam ekipo in da pričnemo z delom. Forza Izola!“ je dodal Matic, ki je v minuli sezoni deloval v Obsotelju.