Nove okužbe v Olimpiji, derbi s Krko preložen

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije tudi na sredini zaostali tekmi 14. kola Lige ABA s Krko v Novem mestu ne bodo stopili na parket. Dodatna testiranja na COVID-19 so namreč pokazala nove pozitivne primere na COVID-19 v ljubljanski ekipi, sredin slovenski derbi regionalnega tekmovanja pa je prestavljen.

Po četrtkovi vrnitvi iz Francije, kjer so se košarkarji Cedevite Olimpije v sredo pomerili z JL Bourgom v četrtem kolu drugega dela 7DAYS EuroCupa, in odkritju pozitivnega primera v članskem moštvu, je celotna ekipa z izjemo igralca, pri katerem je bila odkrita okužba s COVID-19, v ponedeljek opravila nova testiranja.

Odkriti so bili dodatni pozitivni primeri, vsi, pri katerih je test pokazal pozitiven rezultat, pa so bili po vseh epidemioloških protokolih takoj poslani v samoizolacijo. Njihovo zdravstveno stanje spremlja zdravstveno osebje KK Cedevita Olimpija.

Obračun 14. kola Lige ABA z novomeško Krko, ki bi moral biti v sredo ob 18.45 v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja, je zato prestavljen. Nov termin tekme je sreda, 24. februar, uro začetka tekme pa bo vodstvo Lige ABA posredovalo v kratkem.

KK Cedevita Olimpija bo o vseh nadaljnjih aktivnostih članskega moštva obveščala javnost.