Nova velika okrepitev za Barcelono, v Beograd se vrača Kuzmić

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Na evroligaški tržnici je vroče kot že dolgo ne. Barcelona je včeraj potrdila prihod Coryja Higginsa, le dan kasneje pa je oznanila novo okrepitev. V Katalonijo prihaja nekdanji NBA-jevec, nazadnje član Žalgirisa Brandon Davies. Okrepljena tudi Crvena zvezda.

208 centimetrov visoki Brandon Davies je v zadnjih dveh sezonah predstavljal nepogrešljivi člen za Šarunasa Jasikevičiusa in Žalgiris, njegov izjemen prispevek pa ni ostal nenagrajen. V pretekli sezoni je bil namreč uvrščen v najboljšo peterko Evrolige, še leto dni prej pa tudi MVP litovskega državnega prvenstva.

Pred 27-letnim Američanom, sicer nekdanjim članom Philadelphia 76ers in Brooklyn Nets, je nov izziv. Prestopil je v Barcelono, kjer se bo pod obročem pridružil Anteju Tomiću. V lanski sezoni je Davies v povprečju na tekmo dosegal po 16,9 točke in 5,5 skoka.

Zvezda privabila nazaj Kuzmića

Pomembno okrepitev pod samim obročem je dobila tudi Crvena zvezda, ki bo po dveh letih lahko znova računala na Ognjena Kuzmića. 29-letni center, ki je v rdeče-belem dresu enkrat postal že tudi MVP meseca v Evroligi, je leta 2017 podpisal za Real Madrid, a se kraljevem dresu ni naigral.

Glavni razlog, da je bilo temu tako, je bila huda poškodba, ki jo je Kuzmić staknil že takoj ob začetku igranja za Real. Preden je oblekel dres Reala, je v Evroligi nastopal še za Panathiniakos, preizkusil pa se je tudi v NBA-ju, kjer je nosil dres Golden State Warriors.

Najnovejše iz Evrolige
– Fabien Causeur je podaljšal z Realom za 3 sezone,
Tonye Jekiri in Rihards Lomazs sta nova člana ASVEL-a,
– Khimki se je okrepil z Andreyjem Desiatnikovim.