Nova tekma ali konec Lige ABA?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Poročali smo, da tekma 13. kroga Lige ABA med Budućnostjo in Crveno zvezdo ni bila odigrana, saj Beograjčanov ni bilo v Podgorico. Disciplinski sodnik Lige ABA je opravil svoje. Tekma je bila registrirana z rezultatom 20:0, zadnjo besedo pri vsem pa bodo imeli športni direktor lige, novoimenovani direktor tekmovanja in predsedstvo Lige ABA.

Proti kazni

Na vse skupaj se je odzvala tudi Crvena zvezda, ki trdi, da je odločitev disciplinskega sodnika pogojna in protislovna. Zvezda, tako v obvestilu za javnost, zahteva, da se določi termin tekme in da se ta odigra, rdečebeli pa so tudi odločno proti, da bi bil klub sploh kaznovan.

„Če se to ne zgodi, bi to pomenilo konec Lige ABA,“ še opozarjajo v taboru Crvene zvezde, ki še enkrat opozori, da je od 28.12. terjala odgovore od varnostnih organov in vodstva Lige ABA okoli odhoda na tekmo 13. kroga v Podgorico.

Modrost in pragmatičnost

„Spomnimo, bilo je vprašanje višje sile in okoliščin, ki nimajo veze s športom. Na to nismo imeli vpliva,“ še dodajo Beograjčani, ki menijo, da je disciplinski sodnik Lige ABA dobesedno tolmačil poročilo delegata s tekme v Podgorici, odgovornost pa prevalil na novo vodstvo Lige ABA in nje predsedništvo. Zvezda verjame, tako zapiše, da bo pri predsedništvu in vodstvu dovolj modrosti in pragmatičnosti pri končni odločitvi.

„Če se bodo tisti, ki odločajo o epilogu tekme, držali le črke, ne pa upoštevali okoliščin, ki so bile v Podgorici in da se ob tem potrdi za merodajno odločitev disciplinskega sodnika, ki se je sam razglasil, da ni nadležen za izreko kazni, potem Liga ABA, tako kot jo poznamo danes, ne bo več obstajala!“še dodajo v taboru KK Crvena zvezda.