Nova odlična predstava Dončića ob vrnitvi Porzingisa in četrti zaporedni zmagi Dallasa

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas je navkljub močno zdesetkani zasedbi zaradi covid varnostnih protokolov (manjkalo je 5 igralcev) zmagal na gostovanju v Charlottu in se Sršenom tako oddolžil za poraz na domačih tleh na začetku sezone.

Charlotte ni vodil niti enkrat na tekmi, najvišja prednost Dallasa pa je v tretji četrtini, ko je Luka Dončić dosegel 16 točk, znašala 22 točk.

Dončiću, ki je tekmo odprl s trojko, takoj za njim pa jo je zadel še povratnik Kristaps Porzingis, je na koncu tekme podaja zmanjkala do novega trojnega dvojčka, dosegel je 34 točk, 13 skokov in 9 podaj, dodal pa tudi 4 blokade in 2 ukradeni žogi. Zadel je 5 trojk iz devetih poskusov.

Porzingis je igral 20 minut, v tem času pa dosegel 16 točk, od tega štiri trojke.

Dončić, ki je bil po tekmi pred novinarji oblečen v pulover slovenske reprezentance, je dejal, da se naslovi osvajajo z obrambo, in da je to eden glavnih poudarkov v letošnji sezoni, hkrati pa dodal, da verjame, da bo Porzingis kmalu ujel ritem in bil samo še boljši.

Večer so sicer poleg mega menjave Jamesa Hardna v Brooklyn ponovno zaznamovale prestavljene tekme zaradi okužb – tako so odpadle tekme Utah – Washington, Atlanta – Phoenix in Orlando – Boston.

Prvaki še naprej nadaljujejo z odličnimi igrami – zmagali so še na sedmem zaporednem gostovanju na začetku sezone, s čimer so popravili klubski rekord. Oklahoma ni nudila resnejšega odpora, LeBron James je bil najboljši strelec tekme, dosegel je 26 točk.

Portland je po tesni končnici premagal Sacramento, Dame Lillard je dosegel 40 točk.

 

Clippersi, za katere je Kawhi Leonard dosegel 26 točk, so premagali New Orleans, kjer se je izkazal Nickeil Alexander-Walker, ki je prikazal najboljšo predstavo v svoji dveletni karieri, na koncu je dosegel 37 točk in 8 skokov. Clippersi so edina domača ekipa, ki je v noči na četrtek dosegla zmago.

Liga NBA, 13.1.

Utah – Washington prestavljena tekma

Orlando – Boston prestavljena tekma

Atlanta – Phoenix prestavljena tekma

Dallas – Charlotte 104:93

Milwaukee – Detroit 110:101

Brooklyn – New York 116:109

Memphis – Minnesota 118:107

LA Lakers – Oklahoma 128:99

New Orleans – LA Clippers 106:111

Portland – Sacramento 132:126