Nova dvojčka v ligi NBA

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Navijači Charlotte Hornets imajo za sabo težko poletje. Ekipa je ostala brez edinega pravega zvezdnika Kembe Walkerja, ki je odšel v Boston, vodstvo kluba pa je luknjo na mestu organizatorja igre poskušalo pokrpati s Terryjem Rozierjem, ki so mu, nekoliko presenetljivo, dali triletno pogodbo v višini 57 milijonov ameriških dolarjev. Ob odsotnosti pozitivnih novic, bosta s svojo zgodbo vsaj nekaj pozornosti v Charlotte pritegnila dvojčka Caleb in Cody Martin.

Slednji je bil izbran na letošnjem naboru kot 36., v Severni Karolini pa se mu bo pridružil brat, ki pa je za razliko od Codyja v podpis dobil le nezagotovljeno pogodbo. Brata Martin sta bila leta 1995 rojena nedaleč od Charlotta, že celo življenje pa sta soigralca, nazadnje na University of Nevada, Reno, kjer sta oba študirala.

Martina ne bosta dvojčka v naslednji sezoni lige NBA – poleg njiju so tu še Marcus in Markieff Moriss ter Robin in Brook Lopez.

Marca letos sta dvojčka za Bleacher Report podala intervju o diskriminaciji, ki ju je spremljala skozi otroštvo zaradi barve njune kože.