Nova čistka v Budućnosti? Igralci, Džikić, kdo bo naslednji?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Aleksandar Džikić je bil v Novem mestu sprejet srčno in prijetno, Džile si to zasluži, ob Krki je pustil pečat v dveh mandatih, v letih 2010, 2011 in 2014 je bil s Krko prvak, leta 2011 je vzel tudi pokal EuroChallenge. Včeraj je prišel na Dolenjsko z zasedbo Budućnosti, ki je doživela četrti poraz v regiji ter se tako utrdila na mestih od 2. do 4. Črnogorci so utrujeni, ritem Liga ABA – Evroliga terja svoj davek. Čeprav jim je jasno, da je za njih ključno tekmovanje v regiji, se najbolj trošijo in „palijo“ samo na Evroligo. Večina igralcev na tekmi v Novem mestu „ni bilo“. Poklon in opravičilo redkim izjemam. Džikić je po zaostanku 11:2 slekel površnik, potem nekajkrat nadrl svoje igralce, rotiral in vrtel igralce in iskal idealno peterko. Bilo je prepozno… Na novinarski konferenci je bil v svoji klasični podobi: sprva je na kratko obnovil svoje videnje tekme, potem pa bil na voljo za vprašanja. Dovolil pa si je, da je odgovarjal le na vprašanja, ki so vezana na Ligo ABA.

Preveč sproščeni

„Čestitam Krki za zasluženo zmago. Vsa čast! Mi smo začeli preveč sproščeno, čeprav sem tri dni opozarjal igralce na nevarno Krko. Vsi so pričakovali, da kar zmagamo, da je to normalno, ker smo prvak Lige ABA. Za nameček je bila to tekma 2. in 12. ekipe v ligi. Ni bilo dovolj. Pričakovali smo, da se bo Krka kar sama premagala!“ je bil jasen Džile, ki ni želel v poškodbah iskati razloge za težave pri koheziji in rotaciji.

Brez veze

„Če se ne zagradiš, če ne narediš pametne osebne napake in zgrešiš 15 prostih metov nima to veze s poškodbami,“ je nadaljeval Džikić, ki je v ekipo že vključil Gruzijca Gogo Bitadzeja in Američana Jamesa Bella, Norris Cole pa ni bil pravočasno registriran.

Predsednik besen

Da je situacija v Podgorici spet napeta, pa potrjujejo tudi besede predsednika kluba Dragana Bokana, ki je pred tremi dnevi v pogovoru za Mondo opozoril, „da so v ekipi še vedno igralci, ki zdravijo svojo usodo na račun Budućnosti, in da tako naprej ne bo šlo!“