Nov zbor članic, dve tekmi na Kodeljevem

Rubrika: Ženska košarka

Slovenske košarkarice so z nedeljskim zborom in popoldanskim treningom v Ljubljani začele priprave na zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem prihodnje leto gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni. #rakete se bodo na Kodeljevem 9. februarja ob 18. uri pomerile proti Albaniji ter 12. februarja ob 17. uri proti Poljski. Vstopnice za oba dvoboja so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

5. kolo
Četrtek, 9. februar 2023, ob 18. uri
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : ALBANIJA

6. kolo
Nedelja, 12. februar 2023, ob 17. uri
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : POLJSKA

Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem 2023 nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela, ki sta kot gostiteljici na EuroBasket neposredno že uvrščeni, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. Vstopnico EuroBasketa so si po dveh kvalifikacijskih ciklih že priigrale Italija, Latvija in Španija.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023

Na uvodnem nedeljskem treningu je že vadilo vseh 14 košarkaric, ki jih je na seznam uvrstil selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaioulakos. To so Nika Barič, Tina Cvijanovič, Blaža Čeh, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Maruša Seničar, Ajša Sivka, Zala Šrot in Sara Vujačić. Grškemu strokovnjaku pri delu pomagajo Styliani Kaltsidou, Tomaž Fartek in Gašper Sluga.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

#rakete, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. V prvem ciklu novembra 2021 so izgubile proti Turčiji in premagale Albanijo, točno leto dni kasneje pa zmagale na Poljskem in bile poražene v Turčiji. Kvalifikacije si želijo zaključiti z dvema zmagama.

Aleksandra Krošelj, slovenska reprezentantka:
”Čaka nas še zadnje skupno druženje, preden se bo maja s pripravami na evropsko prvenstvo začelo povsem zares. Ta teden je nova priložnost ter hkrati tudi naša naloga, da se še bolj povežemo in kot ekipa še nadgradimo vse zadeve, ki smo jih delali v  preteklih reprezentančnih akcijah. Kvalifikacije si želimo zaključiti z dvema zmagama. Še posebej zaradi tega, ker bomo po dolgem času igrale pred domačimi navijači. Upam, da se bodo zbrali v velikem številu. Prav igranje pred domačo publiko pa bo še dodatna motivacija za trdo delo v tednu, ki je pred nami.”

Reprezentantke se bodo pripravljale v dvorani na Kodeljevem. Do uvodne četrtkove tekme bodo predvidoma opravile osem treningov. #rakete se bodo 9. februarja ob 18. uri pomerile proti Albaniji ter 12. februarja ob 17. uri proti Poljski.

Vstopnice za dvoboj Slovenk proti Albaniji in Poljski so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice v predprodaji je 10 €, na dan tekme pa bo cena vstopnice 12 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Navijači si lahko zagotovite tudi paketno vstopnico za oba dvoboja. Zanjo boste odšteli 15 €.