Nov uspeh Laščanov, padla še Ilirija

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V predzadnji tekmi 6. kola Lige Nova KBM je Zlatorog Laško v gosteh ugnal Ilirijo. V nedeljo je Petrol Olimpija, po boljši igri v drugem polčasu, zanesljivo premagala ekipo Rogaške. Na sobotnih tekmah so se na Polzeli proti Šentjurju veselili igralci Hopsov, medtem ko so Šenčurjani na gostovanju v Domžalah domov odnesli polni plen. Na Šport TV si bo v četrtek, 22. novembra, v prenosu moč ogledati srečanje med Krko in Sixt Primorsko.

Liga Nova KBM, 6. krog, 19.11.
Ilirija – ZLATOROG LAŠKO 69:80 (17:28, 18:13, 13:20, 21:19)
Heath 23, Stopar (11 skokov) 15; Gant 19, Thomas JR 15, Rojc (6 skokov) in Barič (9 asistenc) 11;

Košarkarji iz Laškega so na gostovanju v Ljubljani po pričakovanjih osvojili četrti par točk in se na vrhu prvenstvene razpredelnice izenačili s Petrol Olimpijo in Rogaško, ki sta v šestih dvobojih prav tako vknjižili po štiri zmage. Vrh bo tak vsaj do četrtka, ko bo še peto zmago skušala doseči Krka, naloga v Novem mestu pa proti Sixt Primorski ne bo lahka. Ilirijani na drugi strani še vedno čakajo na prvi uspeh.

V tekmi neenakovredni tekmecev so gostje iz Štajerske že v prvi četrtini pokazali, da so boljše moštvo. Ljubljančani so sicer vodili do izida 10:8, končnica prvega dela pa je bila povsem v znamenju Laščanov, ki so v začetku druge četrtine ušli celo na +15 (19:34). Sledil je preobrat in dve minuti pred polčasom so domači po delnem izidu 16:2 zaostajali le še za točko (35:36).

Gostje so spoznali, da bodo morali strniti svoje vrste in razlika je vnovič začela naraščati. Kmalu po menjavi strani v dvorani Tivoli so imeli košarkarji Zlatoroga vnovič 11 točk prednosti, ki je do konca niso več izpustili iz rok. Pri gostih sta izstopala Michael Emani Gant z 19 koši in Thomas JR s 15 točkami. V dresu Ilirije je 15 točk in 11 skokov zabeležil Aljaž Stopar, Joshua Stanley Heath je dosegel 23 točk.

V sedmem kolu bodo Ilirijani že v soboto gostovali Šentjurju, Zlatorog pa čez teden dni, 26. novembra, v Laškem gosti državne prvake Petrol Olimpijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Saša Dončić, trener Ilirije:
“Naša mlada ambiciozna ekipa pridno trenira, se trudi po najboljših močeh, zato verjamem, da se nam bo slej ko prej to tudi obrestovalo. Vendar so tudi stvari, na katere ne morem vplivati in zaradi katerih dobivamo le opozorila oziroma kazni.”

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Zelo solidna predstava sedmih starejših igralcev. Barič je bil ponovno izven serijski, Emani pa je danes odigral najboljšo tekmo odkar je v Sloveniji. Intenzivnost naše obrambe v drugem polčasu je bila na ravni kot jo želimo.”

Četrtek, 22. november, ob 20.00:

KRKA : SIXT PRIMORSKA (prenos na Šport TV)