Nov odmeven mednarodni uspeh Grosupeljčanov

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Drugi turnir lige EYBL (European Youth Basketball League), ki velja za najmočnejše tekmovanje za mlade v Evropi je potekal do 18.1.2019 do 21.1.2019 v madžarskem Šopronu. Fantje so turnir končali z štirimi zmagami na prav toliko tekmah. Po vrsti so padli :

18.1.
GROSUPLJE – Soproni sportiskola 96:72

19.1.
GROSUPLJE – Canarypay Santa Cruz 74:69
GROSUPLJE – BC Balkan 99:72

20.1.
GROSUPLJE – USK Prague 103:59

“Prav te štiri zmage so nas pripeljale med 6 najboljših ekip v tekmovanju, v katerem sicer vse skupaj nastopa 27 ekip, med drugimi so zveneča imena kot so : Canarypay Santa Cruz, BK Inter Bratislava, Fortitudo 103 Academy, HSC Rome, Next Step Academy,Anvil Wloclawek, LPS Bihorul CSM Oradea in druge. Na turnirju so nastopali : Mai Žvegla, Domen Benčina, Benjamin Kutnar, Ervin Vidmar, Gašper Škorjanc, Filip Šafarić, Nejc Rozman, Anže Šeme, Aljaž Strnad in Timon Vesel,” ponosno pove v taboru dolenjskega kluba!

Mai Žvegla in Gašer Škorjanc sta bila izbrana tudi v All Star Five celotnega turnirja, Domen Benčina pa je bil proglašen za najboljšega igralca ekipe.

Tilen Hojč:
“Na drugi turnir v Šopron smo prišli samo z enim ciljem in sicer doseči štiri zmage, saj smo vedeli, da nas le to lahko edino pelje na tretji turnir, ki bo med 18.4 in 21.4 v Debrecenu. Fantje so skozi turnir stopnjevali nivo igre, ter svoj vrhunec zagtovo dosegli v soboto zjutraj, ko so v enim izmed najboljših tekem turnirja premagali ekipo Canarypay Santa Cruz. Zahvala pa ne gre le igralcem, temveč tudi vsem staršem, ki so fante skozi celoten turnir podpirali, ter pokazali kako se na najlepši možen način pokaže pripadnost klubu, ekipi. Zahvala gre tudi košarkarskim klubom Kočevje, Ivančna Gorica ter Podčetrtek, da so pokazali veliko mero razumevanja, ter dovolili, da so se njihovi igralci udeležili tega turnirja. Seveda pa gre zahvala tudi klubu, ki nam je sploh omogočil tekmovanje pod okriljem lige EYBL, ter podjetju Autodelta, Vadbenemu centru GrossGYm ter Občini Grosuplje za vso dodatno podporo in pomoč.”