Nov Latvijec v ligi NBA

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Washington Wizardsi so podpisali pogodbo z latvijskim centrom Anžejsom Pasečņiksom. 218 centimetrov visoki košarkar je nazadnje igral za Gran Canario v španski ligi, v ZDA pa se ne podaja povsem brez izkušenj prek luže – Pasečņiks je za franšizo iz prestolnice nastopal že na Poletni ligi v Las Vegasu.

23-letnik je bil izbran na naboru lige NBA leta 2017 s strani Orlando Magic, ki so ga nato poslali Sixersom, te pa so se letos odrekli pravicam do uslug Pasečņiksa. Pogodba, ki jo je Latvijec prejel v podpis, bo bržkone kratkoročne narave oz. bo verjetno poslan v razvojno ligo (G-League), kjer bo čakal na priložnost za igranje v najmočnejši ligi na svetu.

Pasečņiks bi ob morebitnem vpoklicu v prvo moštvo postal četrti aktivni latvijski košarkar v ligi NBA ob Dāvisu Bertānsu, Kristapsu Porziņģisu in Rodionsu Kurucsu. Pred omenjenim kvartetom je pot mlajšim tlakoval Andris Biedrins, sploh prvi NBA košarkar iz te baltske republike pa je bil Gundars Vētra, ki je preživel eno sezono v Minnesoti in za Volkove odigral 13 tekem v sezoni 92/93.