Nov evropski poraz Olimpije

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije je na obračunu tretjega kola 7Days EuroCupa v Brescii doživelo poraz proti Germani Brescii (71:78).

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tretjem kolu 7Days EuroCupa v italijanski Brescii doživeli še tretji poraz v tej evropski sezoni. Od izbrancev glavnega trenerja Slavena Rimca je bila tokrat boljša Germani Brescia, ki je slavila zmago z 78:71. Na prvo zmago v evropskih tekmovanjih po 30. oktobru 2018 bodo morali tako Zmaji še nekoliko počakati.

Po nekoliko zadržanem začetku srečanja so se košarkarji Cedevite Olimpije razigrali v drugi polovici prve četrtine, prvi in edini točki Filipa Krušlina pa sta prednost Ljubljančanov sredi druge četrtine najprej dvignili na 40:27, po košu Maika Zirbesa pa je semafor v Brescii kazal že 43:29 v korist Rimčeve čete. Takrat se je Zmajem ustavilo, na glavni odmor so s seboj odnesli sedem točk naskoka (46:39), Jaka Blažič pa je že v uvodnih 20 minutah igre dosegel 14 točk.

V tretji četrtini se je igra na obeh straneh kar nekoliko ustavila, pobudo na parketu pa so prevzeli domačini in na začetku zadnje četrtine tudi prešli v vodstvo z 58:57. V zadnjih 15 sekund zadnje četrtine sta moštvi vstopili poravnani na 71:71, sledil pa je najprej prosti met Tylerja Caina, ki je v naslednjem napadu še blokiral Blažiča, nato pa še koš DeAndreja Lansdownea, za 74:71 v korist domačih košarkarjev.

V zaključku srečanja so imeli košarkarji Cedevite Olimpije kar nekaj priložnosti, da rezultat izenačijo, a so Marko Simonović, Ryan Boatright in Codi Miller-McIntyre zgrešili mete za tri točke, Mikael Hopkins pa je nato po skoku v napadu še vrgel žogo med navijače v prvi vrsti dvorane v Brescii. Vse upe na morebiten preobrat v izdihljajih tekme je z dvema zadetima prostima metoma zatrl Luca Vitali, končni rezultat tekme pa je s polaganjem postavil Lansdowne.

Najboljši strelec zeleno-oranžnega moštva je bil na koncu Codi Miller-McIntyre z 21 točkami, Jaka Blažič pa se je ustavil pri 18 točkah. Omeniti velja še deset točk Mikaela Hopkinsa, devet točk Ryana Boatrighta in sedem točk ter devet skokov Marka Simonovića.

V petek bodo Zmaji odpotovali v Laktaše, kjer jih v soboto ob 20.00 čaka obračun tretjega kola Lige ABA z Igokeo. Ljubljančani bodo skušali prekiniti niz osmih zaporednih gostujočih porazov na dvobojih z Igokeo, hkrati pa bodo lovili svojo tretjo zaporedno zmago v regionalnem tekmovanju.

 


EuroCup, 3. krog, 16.10.
GERMANI BRESCIA – CEDEVITA OLIMPIJA 78:71 (19:27, 20:19, 16:11, 23:14)
Cedevita Olimpija: Krušlin 2, Boatright 9, Krampelj, Hopkins 10 (4 skoki), Murić, Mulalić, Miller-McIntyre 21, Blažič 18, Stipanović 2 (6 skokov, 4 podaje), Simonović 7 (9 skokov), Zirbes 2 (4 skoki).