Nora tekma med Dallasom in Houstnom!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski navdušenci bi si težko želeli boljših otvoritvenih večerov v ligi NBA, kot včerajšnje in današnje tekme, odigrane v mehurčku v Orlandu. Večer sta zaznamovala teksaški derbi, ki so ga po drami v podaljšku dobile Rakete, ter derbi prvo in tretje uvrščene ekipe na vzhodu, ki ga je po zaslugi odličnega Giannisa dobil Milwaukee.

Košarkarji Dallasa so imeli tekmo deset sekund pred koncem že praktično dobljeno. Potem pa je na sceno najprej stopil Harden z noro trojko, po seriji napak na strani Dallasa in veliko sreče ob namerno zgrešenem prostem metu Hardna in košu Covingtona pa so sledili podaljški, kjer je ponovno kraljeval Harden in Houstnu priboril prvo zmago.

Luka Dončić je odigral odlično tekmo, dosegel že 15. trojni dvojček v sezoni, 28-im točkam je dodal 13 skokov in 10 asistenc. Odličen je bil tudi Porzingis, ki je dosegel 39 točk, toda na koncu je bilo to premalo za dvojec Harden – Westbrook. Skupaj sta dosegla 80 točk, Harden kar 49.

Smo mlada ekipa, ki se mora še veliko naučiti. Vem, da bomo v končnici pravi,‘ je po tekmi dejal razočarani Dončić.

Luka je kljub porazu dosegel nov mejnik v karieri – postal je najmlajši košarkar, ki mu je v eni sezoni uspelo zbrati vsaj 15 trojnih dvojčkov.

 

Giannis je za zmago Bucksov proti Bostonu dosegel 36 točk in sovjo ekipo tako še utrdil na prvem mestu.

Danes nas v Orlandu čaka slovenski derbi, na parketu si bosta namreč nasproti stala Goran Dragić in Vlatko Čančar.

Liga NBA, 31.7.:

DALLAS – HOUSTON 149:153

BROOKLYN – ORLANDO 118:128

PORTLAND – MEMPHIS 140:135 (podaljški)

WASHINGTON – PHOENIX 112:125

MILWAUKEE – BOSTON 119:112

SAN ANTONIO – SACRAMENTO 129:120