Nocoj Olimpija gosti Krko

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V petek, 5. aprila, bosta v šestem kolu drugega dela na sporedu dve zanimivi in pomembni tekmi. Večni derbi Lige Nova KBM za prvaka med Petrol Olimpijo in Krko si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV 1. Ekipi se bosta na parketu dvorane Stožice pomerili prvič po lanski finalni seriji. V derbiju Lige Nova KBM za obstanek pa se bosta pomerila Gorenjska gradbena družba Šenčur in Šentjur.

Liga Nova KBM za prvaka, 6. krog, 5.4.
Petrol Olimpija – Krka (18.30)

V neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV 1 se bosta v derbiju šestega kola Lige Nova KBM za prvaka pomerila najtrofejnejša kluba slovenskega državnega prvenstva. Za Ljubljančane bo to druga zaporedna tekma pred domačimi gledalci, zanimiv pa je podatek, da se bosta ekipi prvič pomerili v areni Stožice po finalni seriji minule sezone.

Za ekipi bo to že šesti medsebojni obračun letošnje sezone zato večjih skrivnosti med njima ni. Igralci se med seboj dobro poznajo, kar nekaj košarkarjev Olimpije je v preteklih sezonah branilo tudi barve novomeške Krke. Ljubljančani bodo jutri nastopili brez centra Mirze Begića, na drugi strani pa je zaradi poškodbe kolena letošnjo sezono zaključil branilec Domen Bratož. V preteklih tekmah sta pri Petrol Olimpiji strelsko najbolj razpoložena Jan Špan in Aleksandar Lazić, medtem ko ritem igre pri Krki narekuje Marko Jošilo, pod košem pa izredno neugoden in izkušen dvojec, Đapa-Lalić.

Pogled na lestvico Lige Nova KBM za prvaka pred začetkom šestega kola razkriva, da je Petrol Olimpija skupaj s Hopsi, Rogaško in Krko zbrala enako število točk (7), a odigrala tekmo manj. Na vrhu lestvice še vedno sameva Sixt Primorska, ki v Ljubljano prihaja prihodnji četrtek.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Pred nami je nov obračun s Krko, vsak dvoboj z Novomeščani pa je pravi derbi in tako se tudi lotevamo priprave na petkovo tekmo. Igramo na domačem parketu, zato upam, da bomo nadaljevali s čvrsto igro v obrambi, ki jo kažemo na zadnjih tekmah, hkrati pa je naš cilj tudi izboljšanje naše igre v napadu. Napravili bomo vse, da tekmo dobimo.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Osem dni od zadnje tekme je za nas, ki smo igrali tekme dvakrat tedensko, kar dolg premor. Izkoristili smo ga za priprave na drugo polovico lige, kjer želimo zabeležiti čim več zmag in se tako na lestvici pred končnico uvrstiti čim višje. Tekme z Olimpijo so vedno nekaj posebnega. Premagali smo jih v letos najpomembnejši tekmi za obe moštvi, zato bodo zagotovo še bolj motivirani, da se nam zato oddolžijo. Veliko spremembo pomeni tudi odhod Mirze Begića, saj bo njihova igra hitrejša, hkrati pa se bo vseeno odprlo več prostora pod košem, kar bomo skušali v največji meri izkoristiti.”