Nocoj navijamo za Baskonio in Zokija!

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Nocoj se bo sklenilo še špansko državno prvenstvo. Ob 20. uri se bosta za krono pomerila Barcelona in Baskonia Zorana Dragića, tekma se začne ob 20. uri, prenos pa na Šport TV!

Zoki car

Finale bo imel močan slovenski pridih, saj je Zoran Dragić eden pomembnejših igralcev v vrstah Baskonie. Zoki se je v Baskonio preselil letos iz Ulma. Na 10 tekmah v španski Endesi je v dobrih 17 minutah na tekmo dosegal 7,5 točk, 1,5 skoka in 1,3 asistence. Najboljšo predstavo sezone je odigral ravno v polfinalu, kjer je Valencii nasul kar 21 točk in bil boter baskovskega finala!

DP Španije, finale, 30.6.
Barcelona – Baskonia (20.00) (Šport TV, komentira Robert Kukovica)

Mirotić Vs Shengelia

Spremljali bomo kar nekaj zanimivih dvobojev na in ob igrišču. Ogromno pozornosti bosta pritegnila trenutno ena najboljših evropskih košarkarjev Nikola Mirotić in Tornike Shengelia, ki bosta bila bitko pod obroči. Omenjena igralca sta tudi najboljša strelca svojih ekip. Mirotić je na 20 tekmah v povprečju dosegal 20,0 točk na tekmo, medtem ko je Shengelia na 3 tekmah več povprečno dosegal 16,6 točk.

Jugoslovanska trenerska šola

Zanimiv pa bo tudi trenerski dvoboj s področja Balkana dveh “starih mačkov” Duška Ivanovića in Svetislava Pešića. Ivanović je že osvojil dva naslova v španskem prvenstvu (2002, 2010) obakrat kot trener Baskonie. Tudi Pešić je podobno kot Ivanović naslov v španskem prvenstvu dvignil dvakrat z Barcelono (2003, 2004). Omenjena trenerja nedvomno veljata za ena najtrofejnejših evropskih trenerjev. Prilagamo posnetek z novinarske konference, kjer se je Pešić že nekoliko pošalil na račun Ivanovića in njegove Baskonie.

Ko smo ravno pri trenerjih – zmagala bo jugoslovanska šola, ki stavi na trdo delo. To se je izkazalo za dobitno kombinacijo v teh koronačasih. Igralci Barce in Baskonie so trdo in več trenirali kot konkurenca in so prišli pripravljeni na turnir za razliko npr. od Reala, kjer je bilo več kot očitno, da so igralci v precej klavrnem fizičnem stanju.

Barcelona bo naskakovala svoj 16. naslov (trenutno jih imajo med španskimi klubi največ in sicer 15), medtem ko bo Baskonia naskakovala svojega 4.

Odmevi in napovedi pred finalom: