Nikitović po Reynoldsu odpisal še Mesička

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana in branilec Blaž Mesiček sta sporazumno prekinila pogodbo. Mesiček, slovenski reprezentant, se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19, po tem, ko je sezono in pol prebil v italijanskem Brindisiju.

Dres ljubljanskega moštva je Blaž Mesiček že nosil med letoma 2013 in 2016, v sezoni 2014/15 pa je kot posojeni košarkar svoje izkušnje pridobival v škofjeloškem LTH Castingsu. Decembra leta 2016 se je Mesiček iz Ljubljane preselil v Enel Basket Brindisi, avgusta pa se je vrnil v Ljubljano.

V Ligi ABA je Mesiček v tej sezoni zaigral na devetih tekmah in v povprečju dosegal 10,2 točki, 2,3 skoka in 1,8 podaje na tekmo v 19,9 minutah. v Ligi prvakov je zaigral na devetih obračunih, v 18,5 minutah na tekmo pa dosegal 6,4 točke, 1,7 podaje in 1,1 skok na tekmo. V Ligi Nova KBM je dres ljubljanskega moštva nosil na petih tekmah in v malo več kot 13 minutah na tekmo dosegal 6,6 točke, 3,0 podaje in 0,8 skoka na tekmo.

Po prihodu novega trenerja Saše Nikitovića je ekipo zapusti Američan Scotie Reynolds, ki ga je novi trener “posedel” na klop na gostovanju v Turčiji, nekaj dni za tem je Američan že pristal v kategoriji “ex-igralci Olimpije”. Podoben scenarij je po tekmi Petrol Olimpija – Krka doživel tudi reprezentant Mesiček!