Ni konec, dokler Jimmy ne zapoje!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je na tretji tekmi na krilih Jimmyja Butlerja pripravil pravo malo senzacijo in brez še vedno poškodovanih Gorana Dragića in Bama Adebaya prišel do prve zmage v finalu in se tako vrnil v borbo na naslov prvaka lige NBA!

Butler je že po treh četrtinah dosegel 30 točk, do konca tekme pa 40, dodal je še 11 skokov in 13 asistenc – postal je šele tretji igralec v zgodovini, ki mu je v finalni tekmi uspel trojni dvojček z več kot 40-imi točkami. Eden izmed njih je tudi LeBron James, ki je tokrat igrišče zapuščal razočaran. Njegovi Lakersi so namreč v nasprotju z vsemi napovedmi strokovnjakov ranjenemu Miamiju pustili do prve zmage. Tudi tretji igralec je bil Jezernik – Jerry West. kar je pri dosežku Butlerja še toliko bolj fascinantno je dejstvo, da na tekmi ni vrgel niti ene trojke.

Začetek tekme so zaznamovale napake Lakersov v napadu, kar je Miami izkoristil in že v prvi četrtini prišel do vodstva 13-ih točk. V drugi četrtini so Lakersi na kratko celo povedli, po izenačenem polčasu pa je Miami ponovno zagospodaril na igrišču in povedel za 14 točk v tretji četrtini, največ na tekmi. Moštvo iz Los Angelesa se je uspelo še enkrat vrniti, po polaganju Ronda celo povesti, toda končnica je ponovno pripadla Miamiju, ki vodstva ni več izpustil iz rok.

Na koncu tekme so imeli Lakersi 19 napak, samo na računu LeBron Jamesa jih je bilo 8. James je bil na koncu sicer najboljši strelec svoje ekipe, dosegel je 25 točk (ter tudi 10 skokov in 8 asistenc), toda dve izmed njegovih napak sta bili tudi ob koncu tekme, ko je storil korake. Nerazpoložen je bil tudi Anthony Davis – hitro je zašel v težave z osebnimi napakami in bil povsem izven ritma – na koncu je dosegel 15 točk, Morris in Kuzma sta jih dosegla vsak po 19.

Tyler Herro in Kelly Olynyk sta bila odlična podpora Butlerju, vsak sta dodala po 17 točk.

Za zmago smo potrebovali izvenserijsko predstavo, Butler je bil odličen,’ je po tekmi priznal Spoelstra, pridružil se mu je tudi James: ‘Butler je bil brezhiben, mi pa smo storili preveč napak, nedopustno je, da sem storil 8 napak, prevzemam odgovornost za ta poraz.’

Mnogi so se po zmagi Miamija že spomnili na leto 2006, ko se je moštvo s Floride proti Dallasu vrnilo po zaostanku 0:2 in na koncu osvojilo naslov. Do tam je seveda še daleč, mogoče pa je bolj pomembno, da bo Miami tako v vsakem primeru po četrti tekmi prišel do dneva več odmora, saj bo peta tekma šele v noči na soboto in so tako možnosti za vrnitev Dragića in Adebaya veliko večje.

Liga NBA, 4.10.:

LA Lakers – Miami 104:115