Neven Spahija pomočnik v Memphisu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Memphis Grizzlies so uradno naznanili trenerski štab za prihajajočo sezono. Grizlije bo vodil Taylor Jenkins, ki je na Poletni ligi moštvu že zagotovil prvo titulo, eden od njegovih pomočnikov pa bo hrvaški strokovnjak Neven Spahija.

56-letni Šibenčan je že preživel tri sezone prek luže kot pomočnik na klopi Atlante, kjer sta bila z Jenkinsom sodelavca. Potem, ko je zapustil ZDA, se je Spahija vrnil v Evroligo, kjer je vodil Maccabi iz Tel Aviva. Slovenskim navijačem je najbolj ostal v spominu kot glavni trener novomeške Krke med letoma 2001 in 2003, ko si je s svojim karakterjem zagotovil mnogo simpatij med domačimi navijači.

Dalmatinac je v dolgi karieri dosegel eno uvrstitev v Final Four Evrolige (4. mesto leta 2008 s Tau Ceramico), poleg zmage v Eurocupu z Valencio leta 2010, pa je osvojil tudi kopico državnih prvenstev in pokalom širom Evrope. Na klopi mu bodo, poleg Jenkinsa, družbo delali še Niele Ivey, Brad Jones, David McClure, James “Scoonie” Penn in Vitalij Potapenko. Slednji je leta 1996 prišel v NBA šele kot drugi Ukrajinec, v ZDA pa je nato igral kar devet let.