Nesterović se je odpovedal milijonom, da bi postal prvak Lige NBA!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Rašo Nesterović je danes generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, za njim pa je bogata in uspešna kariera. Tudi v Ligi NBA, kjer je leta 2005 postal prvak v dresu San Antonia. Ob tem pa se je Nesterović odrekel gore denarja. Še danes mu ni žal, poroča srbski portal Sportifico.rs.

foto: nba.com

foto: nba.com

Popovich ga je želel

Nesterović je šel v ZDA leta 1999, leta 2003 pa je prišla ponudba San Antonia. Ki mu je nudil kar 12 milijonov manj kot Minnesota, katere član je bil.  Tedanji in sedanji trener San Antonia Gregg Popovich je hotel Raša, v katerem je videl naslednika Davida Robinsona.

Spursi skoraj niso verjeli

„Dokazal je, kakšne frajer je in kaj mu pomeni šport. Šel je v Spurse, kjer je dobil 12 milijonov manj,“ je Nesterovićevo potezo za Sportifico opisal Sead Krdžalić, kondicijski trener Nesterovića, s katerim sta leta 2003 trenirala v Črni gori.

Spursi niso mogli verjeti, da bo Rašo sprejel finančno manj ugodno ponudbo, zato so kar v Črno goro poslali svojega človeka, da bi Rašo podpisal pogodbo. In se zapisal med nesmrtne. S prstanom!

„Zdaj bi dal 12 milijonov, da mi ga ne mi kdo vzel,“ pa je Nesterović odvrnil, ali mu je kaj žal za te milijone, ki jih je izpustil.