Neporaženi Slovenci jutri proti Islandcem

Rubrika: Eurobasket

Naši košarkarji imajo danes na prvenstvu prost dan, jutri pa se bodo po dnevu premora vrnili na parket helsinške arene in se v obračunu četrtega kola skupinskega dela evropskega prvenstva pomerili z reprezentanco Islandije, ki kot edina še ni okusila zmage. Tekmo med vodilno in zadnje uvrščeno ekipo skupine A, ki se bo začela ob 12.45, si lahko ogledate na Kanalu A.

Slovenska in islandska reprezentanca bosta odprli šesti dan evropskega prvenstva v košarki. Naši košarkarji bodo v Helsinkih lovili še četrto zaporedno zmago, doslej so pred Slovenci pokleknili Poljaki, Finci in Grki. Islandci se nahajajo v popolnoma drugačnem položaju, na prvih treh tekmah so v povprečju izgubili za dobrih 31 točk.

Islandska reprezentanca šele drugič igra na prvenstvu stare celine. Prvič so se širši evropski javnosti predstavili na prvenstvu pred dvema letoma in tekmovanje zaključili na zadnjem 24. mestu. Islandska reprezentanca je ena najnižjih na prvenstvu, zgolj trije igralci so visoki nad 200 cm, pri tem prevladuje mladi košarkar Valencie Hlinason, ki v višino meri kar 216 cm, ko zanimivost pa povejmo, da se je s košarko prvič srečal šele pred dobrimi tremi leti, ko je na srednji šoli obiskal prvi trening. Nihče od islandskih košarkarjev na tem prvenstvu ne izstopa, krasi jih predvsem kolektivna igra. Hermannsson, Stefansson, Vilhjalmsson in Palsson v povprečju dosegajo dobrih deset točk.

Slovenci se na Finskem odlično počutijo, Goran Dragić je po nedokončanih treh kolih najboljši strelec prvenstva s povprečjem 26,3 točke na tekmo. Naši košarkarji se bodo z Islandci srečali tretjič, lani so jih na prijateljskem srečanju na Dunaju ugnali z rezultatom 98:68.

Po srečanju Slovenije in Islandije se bodo v helsinški areni srečali Poljaki in Francozi, pomembna pa bo tudi večerna tekma med domačo Finsko in Grčijo.

Tekmo med Slovenijo in Islandijo, ki se bo začela ob 12.45, si bo moč ogledati v prenosu na Kanalu A.

Izjave pred četrto tekmo Slovenije na EuroBasketu 2017:
“Reprezentanca Islandije igra izjemno agresivno in nepopustljivo. Njihova največja odlika je, da so izjemno borbeni, primanjkljaj v višini pa nadomestijo z energijo. Vsi trije nasprotniki so imeli z islandsko kolektivno igro v prvih polčasih težave. To bo pravi test za našo individualno in kolektivno obrambo.”

Saša Zagorac, slovenski reprezentant:
“Pričakujem, da bomo jutrišnjo tekmo proti Islandiji odigrali resno in zavzeto. Vse ekipe, ki so si priborile nastop na evropskem prvenstvu, si zaslužijo spoštovanje. S pravim pristopom in ekipnim duhom moramo poskrbeti, da na srečanju z Islandci ne bo prišlo do presenečenja.”

Verjamemo, da bodo naši košarkarji in navijači tudi po jutrišnji tekmi tako razpoloženi kot so na spodnjem videu :)

🔥🔥🔥🔥🇸🇮🇸🇮🇸🇮🔥🔥🔥🔥

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon) on