Nenavadni konjički košarkarjev Lige ABA

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Nekdanji košarkar Cibone Brandis Raley Ross v prostem času snema dokumentarne filme, najboljši igralec Zadra Luka Božić je zvezdnik na kanalu YouTube, center Mornarja Uroš Luković je strasten ljubitelj avtomobilov, Igor Tratnik (ex-Petrol Olimpija, zdaj Helios Suns) pa je velik oboževalec vsega, kar leti po zraku.

Vrhunski producent, filmski igralec, avtomobilist, fitnes guru… Če se sprašujete, kdo vse se lahko skriva za naštetimi hobiji, morate pogledati le na košarkarske parkete ABA Lige. Četudi imajo igralci klubov v regionalni ligi kopico obveznosti že zgolj zaradi igranja na različnih »košarkarskih frontah«, pa mnogi vendarle še najdejo čas, da si življenje popestrijo z različnimi konjički. Nekateri so res zanimivi, morda celo nenavadni, kot pribito pa drži, da je za vrhunskega košarkarja kakšen hobi lahko zelo zaželen, saj tako »napolni baterije« in glavo preusmeri od košarke h kateri drugi dejavnosti.

Brandis Raley Ross, 32-letni bivši ameriški organizator igre zagrebške Cibone, v prostem času veliko pozornosti nameni snemanju dokumentarnih filmov in prav tej dejavnosti se želi posvetiti tudi v letih, ko si kruha ne bo več mogel služiti z igranjem košarke. »Na začetku kariere se posnel nekaj filmčkov, kjer sem predstavljal oziroma reklamiral predvsem sebe. Pripravil sem precej posnetkov s svojimi košarkarskimi vrlinami, s katerimi sem hotel prepričati delodajalca oziroma nek klub, da me je angažiral. V zadnjih letih sem ta spekter dokumentarcev razširil, zdaj se posvečam predvsem drugim. Hočem posneti res dober kratek film oziroma reklamni spot za katerega drugega košarkarja. Da bo tako tudi z mojo pomočjo prek posnetka postal zanimiv za podpis pogodbe,« o svojem hobiju pravi Raley Ross.

Humorno in domiselno

Že kar nekaj časa je v celotni regiji, kjer vlada zanimanje za ABA Ligo, pozornost ljubiteljev košarke usmerjena tudi h konjičku enega od najboljših košarkarjev v ligi, igralcu Zadra Luki Božiću. Njegove video posnetke je na YouTubu videlo že na tisoče košarkarskih navdušencev. Nadarjeni hrvaški košarkar na posnetkih razpravlja o številnih temah na precej nenavaden oziroma humoren način, seveda pa ne more mimo košarke, ko se včasih ponorčuje kar iz lastnih napak na igrišču. Prek posnetkov navijače zabava tudi z igranjem priljubljene igre Fortnight.

Zanimiv hobi ima tudi najvišji igralec Mornarja iz Bara Uroš Luković, katerega velika ljubezen so stari avtomobili. »Zelo rad spremljam razvoj avtomobilov, še posebej pa me privlačijo oldtajmerji. Novi modeli me prav nič ne pritegnejo, konec koncev tudi sam vozim starega BWM serije 7, takšnega, ki je zaslovel v filmu Transporter,« je pojasnil Luković.

Aljoša Janković, krilni igralec Igokee in reprezentant Bosne in Hercegovine, bo nekoč morda postal profesionalni filmski igralec. Četudi je star šele 20 let, je že posnel nekaj reklamnih spotov, pojavil pa se je tudi v zelo priljubljeni nadaljevanki Meso, ki se predvaja v BiH. Tudi v letošnjem letu ima Janković že nekaj načrtov in angažmajev, povezanih s snemanjem reklam.

Igralec Partizana Novica Veličković je takorekoč obseden s fitnesom. Pred meseci je tako v Beogradu odprl svoj fitnes studio, sam pa pravi, da je njegov glavni cilj pomoč športnikom pri regeneraciji in pravilni pripravi na nove športne napore. Omeniti velja še veliko strast Nikole Jokića, enega najboljših igralcev ABA Lige, ki se je pred štirimi leti sicer preselil v ZDA k Denverju. Nekdanji zvezdnik Mega Leksa je namreč velik ljubitelj konj. »Ko sem bil star 13 ali 14 let, sem se prvič znašel na konjskih dirkah. Takrat so me konji povsem prevzeli, zatem se ogromno časa preživel v hlevih in ta ljubezen do konj me še danes nadvse razveseljuje,« je dejal srbski košarkar iz Denverja.

Seveda smo pokukali tudi med slovenske košarkarje v ABA Ligi in odkrili enega z zanimivim hobijem. Igor Tratnik, 29-letni krilni center Petrola Olimpije, se namreč v prostem času ves čas šola za športnega pilota, saj so letala in ostali zrakoplovi že od nekdaj njegova velika strast, že nekaj let pa ima licenco za komercialne polete. Njegov oče je bil vojaški pilot, tako da morda Tratnika ob koncu košarkarske kariere čaka še ena polna adrenalina, torej pilotska.