Nemke premočne

s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca deklet do 18 let je skupinski del EP zaključila še s tretjim porazom in bo na tekmi v osmini finala igrala proti najboljši ekipi skupine A. Slovenke so morale danes priznati premoč Nemkam, ki so bile boljše s 74:50.

EP DU18, prvi del, 3. krog, 6.8.
Slovenija – NEMČIJA 50:74 (12:17, 14:18, 9:23, 15:16)
Slovenija: Debeljak 8, Šarić 7 (8 skokov), Dautović (7 skokov), Ahac in Merlak po 6, Šantelj in Lapajne po 5, Ocvirk 3 (5 skokov), Hribljan (8 skokov) 2, Burgar in Fistrovič po 1, Jeras.

Začetek tretjega srečanja skupinskega dela je bil obetaven. Slovenske košarkarice so bile v prvi četrtini povsem enakovredne tekmice, vendar do vodstva niso uspele priti. Nemke so do nekoliko višje prednosti prišle po zaslugi Jessike Schiffer, ki je v drugi četrtini zadela tri mete za tri točke. Na drugi strani so Slovenke igrale izjemno borbeno in že v prvem polčasu zbrale 14 skokov v napadu. Košarkarice iz Nemčije so največ vodile za deset točk, na odmor pa odšle s prednostjo devetih.

Tretji del tekme je s trojko, njeno drugo na tej tekmi, odprla Elma Dautović. V nadaljevanju je bila Nemčija boljši nasprotnik in v 26. minuti povedla za 18. Po četrti trojki Schifferjeve je prednost prvič presegla 20 točk in vprašanje o zmagovalcu je bilo rešeno že pred zadnjimi desetimi minutami.

Kljub visokemu zaostanku so Slovenke vztrajale z borbeno igro. Selektor Ernest Novak je minute namenil tudi košarkaricam, ki na prvenstvu igrajo manj. Nemke so tekmo mirno pripeljale do konca in bodo skupinski del EP najverjetneje zaključile na drugem mestu.

V dresu Slovenije je osem točk dosegla Lea Debeljak, sedem jih je dodala Ana Šarić, ki je zbrala še osem skokov. Po šest točk so v statistiko vpisale Elma Dautović, Mojca Ahac in Anita Merlak.

V sredo slovensko reprezentanco čaka tekma osmine finala. Tekmec Slovenije bo prvouvrščena ekipa v skupini A.