Neme piščalke ob koncu tekem “slovenskih” klubov

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Zaključka tekem “slovenskih” klubov v ligi NBA še vedno odmevata. Dallas Mavericski so izbojevali zmago proti Portlandu z minimalno razliko, medtem ko so igralci Miamija odšli z igrišča s sklonjenimi glavami po porazu proti Golden State Warriorsom s končnim izidom 118:120.

Po tekmi v Oaklandu je trener Heat Erik Spoelstra izrazil razočaranje nad sojenjem in neenakomernim številom prostih metov v prid aktualnim prvakom. Bolj kot število piskanih osebnih napak, pa ga je zmotil zadnji napad Bojevnikov, kjer so sodniki spregledali dvojno vodenje zvezdnika Kevina Duranta. “Bilo je dvojno vodenje, vsi lahko to vidijo. To so težke odločitve za sodnike, … a ne moreš zgrešiti teh prekrškov.” je po tekmi za medije dejal trener devetouvrščene ekipe vzhodne konference.

V Dallasu so imeli Portland Trailblazersi zadnji napad in priložnost za zmago. Po zgrešeni trojki Luke Dončića se je v prodor pod koš Mavericksov podal prvi strelec tekme Damian Lillard, a bil pri tem neuspešen. Po njegovem mnenju, zaradi dveh nedosojenih osebnih napak.