Nemci boljši od Primorcev, danes proti Mihevcu

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske te dni gostujejo v poljskem Torunu, kjer sodelujejo na mednarodnem turnirju, ki je posvečen prezgodaj preminulemu talentu Wojtku Michniewiczu. Moštvo s Kopra je nastope začelo s porazom, potem ko je v uvodnem kolu moralo s 73:80 priznati premoč nemškemu prvoligašu Göttingenu.

 

Tigri, za katere je bil to prvi poraz v pripravljalnem obdobju na novo sezono, so na Poljsko odpotovali brez dveh pomembnih členov svoje ekipe. Luka Vončina in Gregor Glas se namreč mudita na pripravah slovenske članske reprezentance pred četrtim ciklusom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekalo na Kitajskem. Ob tem so rumeno-modri nastopili še dodatno oslabljeni, saj zaradi lažje poškodbe kolena za igro ni bil nared Daniel Vujasinović.

Izbranci Jurice Golemca so tekmo začeli nekoliko nezbrano, kar je nemški zasedbi na začetku osme minute omogočilo pobeg na 17:11. Primorci se niso vdali, z nizom 8:0 pripravili preobrat, prvo četrtino pa sta ekipi zaključili poravnani na 20. točki.

Göttingen je po vrnitvi na igrišče zaigral odločneje in sredi drugega dela tekme prvič povedel z dvomestno prednostjo (36:25). Koprska ekipa se je tesno uspela približati šele v prvi minuti četrte četrtine, ko je Tadej Ferme zadel trojko za 55:56. Tigri so nato znova napravili nekaj nepotrebnih napak, po katerih so tekmeci napravili delni niz 13:2 in tekmo uspešno pripeljali h koncu.

V dresu Sixt Primorske je bil s 15 točkami in štirimi pridobljenimi žogami najučinkovitejši Marjan Čakarun, 13 točk je ob osmih skokih prispeval Ivan Marinković, 12 točk pa je dodal kapetan Alen Hodžić.

Na Poljskem tigre čakata še dve tekmi. Prva izmed njiju že v soboto, ko se bodo ob 18. uri pomerili z domačo ekipo Polski Cukier. Zasedbo, ki se bo v novi sezoni merila v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu košarkarske Lige prvakov, vodi slovenski trener Dejan Mihevc.

Tadej Ferme, košarkar Sixt Primorske:
“Za nami je zahtevna tekma proti čvrstemu tekmecu. S poraza se zagotovo lahko precej naučimo. Zagotovo bomo z ekipo napravili temeljito analizo, da si odgovorimo na vprašanja, kaj vse je šlo narobe. Na turnirju v Torunu nas čakata še dve tekmi, prva že v soboto, ko bomo skušali prikazati boljšo igro.”

16. MEMORIAL WOJTKA MICHNIEWICZA (Poljska, Torun, Arena Torun), 7.9.
Sixt Primorska – GÖTTINGEN 73:80 (20:20, 12:21, 18:15, 23:24)
Sixt Primorska: Ferme 8 (3 podaje), Harris 5 (5podaj), Čakarun 15 (4 prid. žoge), Stavrov, Kosi 2, Zupan 6, Rožanc 2, Marinković 13 (8 skokov), Hodžić 12, Jagodić-Kuridža 7, Vujasinović, Šiško 3 (9 podaj, 5 skokov).

2. kolo, sobota, 8. septembra, ob 15.30:
GÖTTINGEN : ARKA GDYNIA

Ob 18.00:
POLSKI CUKIER TORUN : SIXT PRIMORSKA

3. kolo, nedelja, 9. septembra, ob 15.00:
ARKA GDYNIA : SIXT PRIMORSKA

Ob 17.15:
POLSKI CUKIER TORUN : GÖTTINGEN