Nekdanji reprezentant Ameriko zamenjal za Škofjo Loko

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Po uspešno odigrani lanski sezoni v dresu LTH Castingsa se je odločil za odhod v ameriško študentsko ligo NCAA. Zdaj se 20-letni Jan Dornik po nekaj mesecih vrača v Škofjo Loko, kjer bo drugoligašu poizkušal pomagati v boju za mesto, ki vodi v končnico.

Jan Dornik se vrača pod obroče ŠD Poden. (Foto: Igor Martinšek)

Jan Dornik se vrača pod obroče ŠD Poden. (Foto: Igor Martinšek)

Mesto v končnici si bodo v letošnji sezoni 2. SKL zagotovila moštva, ki se bodo po 22 odigranih kolih prebila med najboljših 8. Škofjeloški LTH Castings trenutno po 13 odigranih tekmah s 6 zmagami in 7 porazi zaseda prav 8. mesto, višje pa bo poizkušal poseči z novo okrepitvijo.

V ŠD Poden se namreč vrača nekdanji mladinski reprezentant Jan Dornik, ki v študentski ligi NCAA ni dočakal prave priložnosti. 196 centimetrov visoki branilec, ki je zrasel v kranjskem Triglavu, se je poizkušal dokazati na Univerzi Loyola Maryland v Baltimoru. V statistiko se je vpisal 6-krat, a prav nikoli na parketu ni prebil več kot 6 minut. “Vesel sem, da bom znova oblekel dres LTH Castingsa. Na Škofjo Loko me vežejo lepi spomini, saj sem tu lansko leto preživel eno lepših sezon v karieri,” je ob povratku k Ulitkarjem spregovoril Dornik.

Lansko sezono je Dornik v dresu LTH Castingsa odigral 20 tekem v 2. SKL in v povprečju na tekmo dosegal 11,2 točki, 6,3 skoka, 1,3 podaje in 1,3 pridobljene žoge, še boljšo statistiko pa je imel v 6 tekmah v Ligi NovaKBM za obstanek (11,8 točk, 8,2 skoka, 1,5 podaje in 1,5 pridobljene žoge v 28 minutah).

Prvič v tej sezoni bi Dornik za LTH Castings zaigral že to nedeljo, 20. januarja, ko Škofjeločani odhajajo na gostovanje k Termam Olimia v Podčetrtek.