Nekdanji član Cedevite okrepil Olympiacos, rival močnejši za dolgoletnega NBA-jevca

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Še nekaj več kot dva meseca nas loči do pričetka evroligaške sezone 2019/2020. Že v prvem krogu nas čaka veliki derbi, saj v Madrid prihaja Fenerbahče, ki je pred kratkim svoje vrste okrepil z Derrickom Williamsom.

Najbolj aktivni pri sestavi moštva so v zadnjih dneh v Grčiji. Olympiacos, ki je nedolgo nazaj podaljšal sodelovanje z Vassilisom Spanoulisom, se lahko pohvali s kar tremi okrepitvami v zadnjih 6 dneh. Veliko evroligaških izkušenj premoreta Will Cherry (185 cm, 1991) in Mindaugas Kuzminskas (205 cm, 1989) kot prvi pa so Grki v Evropo pripeljali tudi 23-letnega velikana Ethana Happa (208 cm, 1996), ki je ravnokar zaključil s študijem na Univerzi v Wisconsinu.

Nič kaj manj aktivni niso pri največjih rivalih rdeče-belih, Panathinaikosu, ki je v svoje vrste dodal Wesleyja Johnsona (201 cm, 1987), košarkarja, ki je vse do pričetka profesionalne kariere igral v Ligi NBA. Nazadnje je nosil dres Washington Wizards, leta 2010 pa je bil na NBA naboru izbran kot 4.

Za zeleno-bele bo v prihajajoči sezoni nastopal tudi Rion Brown (198 cm, 1991), ki je lansko leto odlično nastopal pri Promitheasu.

Iz Sacramenta v CSKA

Med mnogimi košarkarji, ki bodo v letošnji sezoni iz Lige NBA prestopili v Evroligo, je tudi 213 centimetrov visoki Kosta Koufos (1989), ki prav tako kot Johnson še ni nastopal v Evropi. Branilci naslova bodo tako na visokih položajih izjemno močni, saj se je že pred Grkom Kylu Hinesu in moštvu pridružil Johannes Voigtmann.

Zenit, ki je pred kratkim ostal brez Marka Simonovića in Codija Millerja-McIntyreja (oba Cedevita Olimpija), je v svoje vrste vrnil izkušenega Antona Ponkrashova. Nekdanji član Crvene zvezde Stefan Jović bo kariero nadaljeval pri Khimkiju.

Najnovejše v Evroligi: 
Will Cherry je okrepil Olympiacos,
Elijah Bryant iz Hapoel Eliata v Maccabi,
Mindaugas Kuzminskas iz Milana v Olympiacos,
Paul Biligha iz Venezie v Milano,
Wesley Johnson iz Washington Wizards v Panathinaikos,
Tyler Cavanaugh (Utah Jazz) in Marcus Eriksson (Gran Canaria) v ALBO Berlin,
Kosta Koufos iz Sacramento Kings v CSKA,
Rion Brown iz Promitheasa v Panathiniakos OPAP,
Derrick Williams iz Bayerna v Fenerbahče,
Ethan Happ iz NCAA v Olympiacos,
Anton Ponkrashov iz UNICS-a v Zenit,
Pierria Henry iz UNICS-a v KIROLBET Baskonio,
Stefan Jović iz Bayerna v Khimki,
– Ben Bentil iz Peristerija v Panathinaikos OPAP,