Nekdanja reprezentantka okrepila Krko

Rubrika: Ženska košarka

Za Ženskim košarkarskim klubom Krka je najuspešnejša sezona doslej. Na sedmih zaključnih turnirjih so novomeške košarkarice osvojile kar sedem medalj. A nova tekmovalna sezona je pred v vrati, različne selekcije že nekaj tednom pridno trenirajo in že komaj čakajo na prve tekme.

foto: Aljaž Močnik
foto: Aljaž Močnik

ŽKK Krka je lani prvič pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije nastopil tudi s člansko ekipo, ki je nastopala v drugi ligi in osvojila 6.mesto. V novi sezoni bo dres Krke nosila tudi nekdanja reprezentantka Nataša Vene. 30-letna Šentjernejčanka je v minuli sezoni igrala za Grosuplje, še pred tem za Ilirijo, zdaj pa bo pomembna okrepitev Krke na centrski poziciji.

“Veseli me, da se ženska košarka zelo dobro razvija v NM. Dosežki, po katerih posegajo vse starostne kategorije, kažejo na to, da se v klubu odlično dela z mladimi igralkami. V lanski sezoni so v ŽKK Krka Novo mesto tudi uspešno prebili led v članski kategoriji. Kljub temu, da sem se odločila, da zaključim svojo igralsko kariero, sem se odzvala povabilu, da se priključim članski ekipi in pomagam tem mladim in perspektivnim igralkam po svojih najboljših močeh, da bodo v prihodnosti postale igralke, ki bodo krojile in zaznamovale slovensko žensko košarko,” je ob sklenitvi sodelovanja z vodstvom novomeškega kluba dejala Nataša Vene, ki je prav v novomeškem klubu začela svojo košarkarsko pot.