Nekdanji NBA-jevec okrepil Real, prvak nov član Maccabija

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Evroligaška sezona 2018/19 je bila izenačena kot še nikoli, odkar najelitnejše klubsko tekmovanje poteka po prenovljenem sistemu, novo izjemno sezono pa napoveduje tudi trenutno dogajanje na košarkarski tržnici. Nov klub je našel Jordan Mickey, pred podpisom nove pogodbe pa je tudi Othello Hunter.

Moštvo Maccabija je pred dnevi ostalo brez Alexa Tyusa, Izraelci pa so zanj kot kaže že našli pravo zamenjavo. Po poročanju portala Eurohoops.net, naj bi se Tel-Avivsko moštvo že dogovorilo za dvoletno sodelovanje z Othellom Hunterjem, ki je v lanski sezoni predstavljal nepogrešljivi člen čete Dimitriosa Itoudisa.

Hunter je v povprečju na parketu na tekmo prebil 17 minut, v tem času pa dosegal po 9,4 točke in 4,3 skoka. Že v dresu CSKA-ja je poskrbel za mnogo atraktivnih potez, glede na igro, ki jo goji Maccabi, pa lahko pričakujemo, da jih bo še več dodal v prihajajočih dveh sezonah.

Velika okrepitev za Real

Zares izjemno centrsko linijo bo v prihajajoči sezoni imel na voljo Pablo Laso, trener madridskega Reala. Kraljevi klub se je že dogovoril za podaljšanje pogodbe z Walterjem Tavaresom in Jefferyjem Taylorjem, zdaj pa v prestolnico Španije prihaja še Jordan Mickey (203 cm, 1994).

Mickey je v preteklosti nosil dres tako Boston Celtics kot tudi Miami Heat, v lanski sezoni pa je odlično debitiral v svoji krstni evroliaški sezoni. Igral je za Khimki in na tekmo v povprečju dosegal po 14,2 točke, 5 skokov in 1,1 blokade.

Ob Mickeyju gre pričakovati, da bosta na višjih položajih še naprej nastopala tudi Anthony Randolph in Trey Thompkins, medtem ko se od Reala po vsej verjetnosti poslavlja Gustavo Ayon.

Najnovejše v Evroligi: 
Othello Hunter je okrepil Maccabi,
Jordan Mickey je okrepil Real,
Austin Hollins nov član Zenita,
– Valencia je v moštvo dodala Quina Coloma,
– Iz Žalgirisa je v Milano prestopil Aaron White,
Jimmer Fredette s Kitajske v Panathiniakos,
–  Alex Abrines se je vrnil v FC Barcelono Lasso,
– ASVEL je postal močnejšiu za Antoinea Diota,
– Leo Westermann je postal novi član Fenerbahčeja,
 Adam Hanga je podaljšal pogodbo z Barcelono,
– Egot Vialtsev ostaja član Khimkija,
– Zenit je okrepil Colton Iverson.