“Ne zavedamo se še, da je bila to verjetno najbolj pomembna tekma v kvalifikacijah!”

s kategorijo
Novice
.

Slovenska dekleta še naprej navdušujejo in rastejo. Ustavijo jih niti poškodbe, saj je manjkal centrski dvojec Shante Evans&Eva Lisec. A je selektor Damir Grgič s svojim štabom tudi za to našel rešitev, vse pa so na parketu implementirale igralke! Z odliko!

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Težko je igrati, če veš, da ti manjkata dve ključni igralki, ki na parketu preživita po trideset minut. A danes so dekleta pokazala pravi karakter, predvsem pa so se izkazale naše mlade punce. V prvi vrsti Teja Goršič, ki je vsaj zame odigrala tekmo kariere in pokazala, da je iz pravega testa. Tudi Tina Jakovina in Maruša Seničar sta bili odlični, da o najizkušenejših, Baričevi in Oblakovi, sploh ne govorim, saj sta odigrali izjemno v najbolj pomembnih trenutkih. Ne zavedamo se še, da je bila to verjetno najbolj pomembna tekma v kvalifikacijah, vendar če ne bomo uspeha potrdili v nedeljo v Bolgariji, nismo nič naredili. Zato se moramo čim bolj spočiti, dobro analizirati igro naslednjih tekmic in se tekme v Sofiji lotiti maksimalno zbrano.”

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
“Zmaga proti Grčiji je bila cilj, ko smo videli žreb in razpored tekem. A ko smo spoznale, da bomo igrale brez dveh visokih igralk, se je zadeva precej spremenila. Na srečo so igralke s klopi, predvsem Teja Goršič in Maruša Seničar, pokazale, da so iz pravega testa. To je hkrati dokaz, da imamo široko ekipo in da lahko na naslednjih tekmah razširimo nabor igralk.”

Teja Goršič, slovenska reprezentantka:
“Po pravici povedano nisem pričakovala, da bom dobila toliko priložnosti za igro. Dala sem vse od sebe in presrečna sem, da se je vse tako dobro izteklo. A to je šele začetek kvalifikacij. Treba je iti tekmo po tekmo in se šele na koncu veseliti uvrstitve na evropsko prvenstvo.”