NBA slovarček: C kot Cavaliers

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

NBA slovarček je rubrika, kjer iščemo ustrezne in manj ustrezne prevode košarkarskih terminov iz angleščine v slovenščino. Vsak delovni dan na kosarka.si.

C

Cavaliers: Konjeniki
NBA franšiza iz Clevelanda
Odkar je odšel James, Konjeniki ne najdejo poti proti vrhu.

A konjenik rabi konja, da bi bil konjenik? Mogoče so mislil na mušketirje pa uporabili napačen izraz …

Cleveland je mesto v Severni Ameriki z najštevilčnejšo slovensko skupnostjo, v zvezni državi Ohio naj bi jih bilo skupno okoli 60 tisoč. Kljub temu za Konjenike nikoli ni zaigral kateri izmed slovenskih NBA-jevcev, ima pa trenutno z njimi sklenjeno pogodbo Primož Brezec, nekdanji center in trenutni skavt.

Konjeniki iz Ohia bodo naslednjo sezono praznovali 50 let, ob njihovi ustanovitvi pa so bili alternativni predlogi imena “Jays“, “Foresters” in “Presidents“. Kljub dolgi zgodovini franšize, ima ta le enega pravega junaka, in to je LeBron James. Pred njim so Cavsi zgolj dvakrat bili v konferenčnem finalu – 1976 (‘Čudež v Richfieldu’) & 1992, ko so naleteli na zid v obliki Jordanovih Bullsov.

Trojka Kyrieja Irvinga za zmago nad Warriorsi leta 2016 tako ni bila pomembna samo zato, ker je prinesla prvi naslov Cavsom, pač pa je tudi prekinila urok, zaradi katerega nobeno izmed clevelandskih profesionalnih športnih moštev ni osvojilo titule med letoma 1964 in 2016.