Nurkić najboljši center med novinci v NBA, trener Shaw je navdušen

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Nekdanji član laškega Zlatoroga in zagrebške Cedevite Jusuf Nurkić si več kot uspešno utira svojo pot v Ligi NBA. Za Denver Nuggets v slabih 10 minutah dosega po 4,6 točke in 4 skoke, trener Brian Shaw pa je presenečen nad hitrostjo in gibljivostjo centra iz BiH.

foto: nba.com
Kljub nizki minutaži – podobno kot pri Cedeviti – Nurkić pusti svoj pečat na parketu. foto: nba.com

“Če sem iskren, o njem nisem vedel veliko. Zanesli smo se na naše mednarodne skavte. Vedeli smo, da je močan in fizičen, vedeli smo, da lahko skače, kar se prenaša na vse aspekte igre. Ko smo ga dobili v svoje vrste, smo bili precej presenečeni nad njegovo gibljivostjo,” je dejal vodja stroke v Denverju Shaw, ki ima z dominantnimi centri precej izkušenj. Nenazadnje je bil dolgoletni soigralec Shaquillea O’Neala in nekaterih ostalih.

V Coloradu so torej s svojo izbiro številke 16. na minulem draftu več kot zadovoljni. Dobro se je vklopil v sistem igre, ki je po statističnih pokazateljih drugi najhitrejši v celotni ligi. “Če govorimo o teku gor in dol po terenu, bi vas presenetil. Je precej bolj gibljiv kot izgleda. Ima hitre roke in dejansko tudi noge. V večini tekem s svojim hitrim gibanjem v napad nasprotnika prisili v osebne napake, kajti hitro si zna izboriti dober položaj za sprejem žoge. Mnogim ne bo všeč, saj si želi doseči ogromno, pa je komajda novinec. Skušamo mu najti neko zlato sredino, to je naš iziv,” je o Nurkiću še dejal trener Shaw.