Nba Junior uspešnica v Sloveniji, na F4 tudi Dragić in Turiaf

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dolgo je trajalo, da je Liga Nba Junior prišla tudi v Slovenijo. Nekaterim je bila trn v peti ali pa niso želeli razumeti, da je vse le igra, ki jo imajo otroci radi. Liga oz. tekmovanje se je prijelo, otroci pa komaj čakajo, da lahko igrajo.

V nedeljo, 16.12., Ljubljana gosti finalni turnir. Dogodka se bosta udeležila tudi Zoran Dragić, ki je v letih 2014 in 2015 igral v Ligi NBA (Phoenix, Miami), ter francoski reprezentant Ronny Turiaf (upokojeni as je bil leta 2012 celo prvak Lige NBA), ki bo pred začetkom turnirja (ob 8:30 uri) skupaj z NBA trenerji izvedel program NBA Cares, v okviru katerega se bodo z NBA košarko spoznali varovanci rehabilitacijskega centra Soča in otroke izpod okrilja Zveze prijateljev mladine.

Liga NBA Junior, finalni turnir, 16.12.

NBA Cares (8.30)

polfinale, 16.12.
Atlanta Hawks – Detroit Pistons (10.00)
Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves (11.00)

finale (12.00)

Udeleženci finalnega turnirja:

– Osnovna šola Vransko  ….. (Detroit Pistons)
– Osnovna šola Venclja Perka, Domžale …. (Atlanta Hawks)
– Osnovna šola Simona Jenka, Kranj ….. (Minnesota Timberwolves)
– Osnovna šola Nove Jarše ……. (Denver Nuggets)

Košarko imajo radi

„Otroci so navdušeni nad to ligo. V ekipi sem imel igralca, ki je bil poškodovan, a je cel teden hodil na terapije, da bi naredil, da je v nedeljo na Nba Junior v ekipi. Pa čeprav na klopi,“ nam pove Siniša Banovič, trener v KK Triglav Kranj, kjer je tudi vodja košarkarske šole. Ponosno pove, da so kar štiri šole iz Kranja nastopile v NBA premieri v Sloveniji.

„V Kranju imamo košarko radi, vsi pa imamo tudi veliko podporo pri ravnateljih osnovnih šol, npr. cela šola OŠ Simon Jenko je za košarko,“ ponosno pove Siniša, ki je odgovorno opravlja vlogo vodje košarkarske šole: „Bistveno pri vsem tem je, da otroka navdušiš za košarko, da ga usmeriš v zdrav način življenja in poskrbiš za množičnost v šoli, od tu naprej pa so na vrsti klubske selekcije.“

Siniša je vesel, ker je prišel Nba Junior v Sloveniji, saj so ga po tujem spremljali že lep čas. „Otroci so srečni, ko dobijo drese ekip Lige NBA in se prelevijo v te igralce, preprosto uživajo!“ pove Siniša, ki ugotavlja tudi to: „Liga Nba Junior dobra za razvoj otrok, predvsem pa za to, ker igrajo vsi: ne le prvih pet, ostalih sedem oz. osem pa počiva. Prav tako se otroci družijo, v igranje pa so vključena tudi dekleta!“ Opaža pa tudi Banovič, da so mladi precej bolj seznanjeni z zvezdniki Lige NBA kot Evrolige, med vsemi imeni pa še vedno prednjačita Luka Dončić in Goran Dragić. „V zadnjem času bi vsi radi imeli številko 77, ki jo nosi Luka,“ smeje pripomni Siniša.

Banovič je zadovoljen tudi z izkupičkom, saj so vse šole iz Kranja prišle v končnico, ena pa tudi na finalni turnir.

Zgledno sodelovanje

V prihodnje si želi, da se organizatorji še bolj striktno držijo pravi. „Saj vem, je le prva sezona, ki pa je dobra. Bi pa res želel, da igrata dekleti, če je v pravilih tako zapisano!“ še izvemo od sogovornika, ki pohvali tudi sodelovanje z ŽKK Triglav, ki odstopa po dve igralki za nastope v Ligi Nba Junior.