NBA ekipe prihajajo v Orlando, Washington tudi brez Beala, situacija na Floridi še naprej resna

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V Orlando, v zaprto kontrolirano okolje Disney Worlda, so včeraj začele prihajati NBA ekipe. Vse prispele najprej čaka mini-karantena, ko bodo morali v obdobju 48ih ur imeti dva zaporedna negativna testa na COVID-19.

Igralci so preko družbenih omrežij že delili svoje prve vtise, predvsem glede hrane, ki jo dobijo v sobe, ki zgleda dokaj ‘letališko’, saj je tudi ta del v tem trenutku podvržen strogim ukrepom.

 

Seveda je ‘internet’ že reagiral in pojavile so se številne parodije na objavo hrane v Orlandu.

 

Je pa medtem tudi Bradley Beal, prvi zvezdnik Washingtona, objavil, da ga zaradi poškodbe rame ne bo v Orlando, tako da bo Washington še dodatno oslabljen, saj je pred tem igranje odpovedal tudi Davis Bertans.

V luči te odpovedi in številnih drugih pred tem se ponovno pojavlja vprašanje o smiselnosti tako velikega števila ekip, ki so bile povabljene v Orlando, sploh v luči zadnjih dogajanj s širjenjem korona virusa v zvezni državi Florida. Je pa potrebno poudariti, da situacija pred sprejetjem takega sklepa ni bila tako resna, hkrati pa skuša liga NBA ‘rešiti’ kar največji del televizijskih prihodkov, ker bodo letošnji poslovni rezultati močno vplivali tudi na maso plač (salary cap), ki ga bodo imele ekipe na voljo v naslednjih sezonah.

Po zmanjšanju števila dnevnih okužb v ponedeljek (dobrih 6.000) je včeraj število ponovno naraslo na 7.300 na novo okuženih. Po celotni Floridi tako v bolnicah že zmanjkuje postelj na intenzivnih oddelkih.

 

Bodo pa čez vikend navkljub kriznim razmeram odprli tudi Disney World v Orlandu za obiskovalce.