NBA ekipe jutri začenjajo s pripravami

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Jutri se uradno začnejo priprave na novo sezono lige NBA, ki bo še vedno (vsaj na začetku) minila v znamenju pandemije Covid-19 – kot je objavilo vodstvo lige, bo od 1. – 5. decembra potekala individualna vadba v skupini največ štirih igralcev, hkrati pa se bodo v tem tednu izvajale tudi medijske obveznosti.

S pravimi skupinskimi pripravami začenjajo ekipe 6. decembra. Od 11. do 19. decembra bodo potekale pripravljalne tekme, vsaka ekipa naj bi odigrala 2-3 tekme, 22. decembra pa se že začne nova sezona.

 

Prva polovica bo trajala do 4. marca, ko sledi All-star premor, vendar brez same All-Star tekme. Bo pa v tem obdobju sprejem nove generacije igralcev v košarkarsko hišo slavnih, kamor bodo po predvidevanjih uvrščeni tudi Kobe Bryant, Tim Duncan in Kevin Garnett.

Druga polovica sezone se nadaljuje 11. marca, trajala bo do 16. maja. Sledil bo play-in turnir, ki smo mu bili prvič priča letos v mehurčku v Orlandu, kjer bo ob dovolj majhnem zaostanku za končnico lahko igrala tudi deseta ekipa rednega dela posamezne konference.

Končnica se bo igrala od 22. maja do 22. julija.