Navkljub trojnemu dvojčku Dončića še drugi poraz Dallasa proti Chicagu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ekipa Chicago Bulls je še drugič v sezoni premagala Dallas, tokrat na gostovanju v Teksasu, čeprav je bil na drugi strani izjemna razigran Luka Dončić, ki je dosegel še četrti trojni dvojček, dosegel je 36 točk, 16 podaj in 15 skokov.

Dallas je še vedno zelo oslabljen, zaradi varnostnih protokolov še vedno manjkajo Jalen Brunson, Dorian Finney-Smith, Maxi Kleber, Dwight Powell in Josh Richardson, zaradi poškodbe pa je manjkal tudi Tim Hardaway Jr.

V prvi peterki Dallasa sta tako poleg Dončića, Porzingisa in Willie Caulie-Steina začela še Wes Iwundu in Josh Green. Prave podpore s klopi tako ekipa Dallasa ni imela, kar je bil eden ključnih faktorjev za poraz – klop Chicaga je nadigrala klop domačinov z 61:22.

Chicago si je že v drugi četrtini priigral najvišjo prednost na tekmi, 17 točk, ob polčasu je razlika znašala 15 točk, do konca tekme pa je razlika samo enkrat, v tretji četrtini, padla pod deset točk.

Luka Dončić je svoj 29. trojni dvojček dosegel že v tretji četrtini, s tem dosežkom pa je na večni lestvici v tej kategoriji prehitel Michael Jordana. Poleg tega je Luka zraven podrl še en rekord – postal je najmlajši igralec v zgodovini, ki mu je uspel trojni dvojček z vsaj 35 točkami, 15 skoki in 15 podajami – ta rekord si je lastil Oscar Robertson (uspelo mu je leta 1961), poleg njiju pa je ta dosežek doslej uspel samo še Wiltu Chamberlainu in Jamesu Hardnu.

 

V nadaljevanju tekme Luka ni bil več tako strelsko razpoložen, oziroma je na njem odlično obrambno delo opravljal Zach LaVine, ki za razliko od prejšnjih tekem ni bil tako napadalno uspešen, na koncu je dosegel 10 točk in 10 podaj, za prvo zmago Bikov po štirih porazih pa je največ točk dosegel Lauri Markkanen – 29.

Pri Dallasau je bil poleg Dončića razpoložen še Kristaps Porzingis, dosegel je 20 točk, dvoštevilčna pa sta bila samo še Cauley-Stein in James Johnson (oba po 10 točk).

Dallas čaka v tem tednu serija treh težkih gostovanj proti Torontu, Indiani in San Antoniu, konec tedna pa domača tekma proti Houstnu.

Tesen poraz je doživel tudi Denver, navkljub novi odlični predstavi Nikole Jokića (35 točk, 14 skokov, 9 asistenc) in Jamala Murraya (30 točk). Ekipa Utaha se je izkazala z izredno kolektivno igro, nihče izmed članov prve peterke ni presegel mejo 20-ih točk, najboljši strelec je bil rezervist Jordan Clarkson, dosegel je 23 točk. Vlatko Čančar ni igral.

New York je prizadejal hud poraz Bostonu, ki je igral brez okuženega Jasona Tatuma, je pa za Boston prvi v sezoni zaigral Kemba Walker.

 

Liga NBA, 17.1.

Cleveland – Washington prestavljena tekma

Philadelphia – Oklahoma prestavljena tekma

New York – Boston 105:75

Chicago – Dallas 117:101

Utah – Denver 109:105

New Orleans – Sacramento 128:123

Indiana – LA Clippers 96:129