Nasprotnik Cedevite Olimpije z odmevno okrepitvijo

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija je v petek dobila tekmece v rednem delu EuroCupa za sezono 2019/20. Absolutni favorit, tako je poudaril tudi direktor Davor Užbinec, je UNICS, ki je svojo ekipo še dodatno okrepil pod obročem.

V Kazan se po novih dveh letih igranja v Tel-Avivu podaja 31-letni center Alex Tyus (203 cm, 1988), ki je z Maccabijem že pred tem, leta 2014, osvojil naslov prvaka Evrolige.

Pred dnevi smo poročali o tem, da je Miloš Teodosić izrazil zaskrbljenost nad zmožnostjo Maccabija, da le-ta sestavi ekipo, konkurenčno za sam vrh Evrolige. Po tem, ko se srbski branilec na koncu ni odločil za Izraelce, je postalo jasno, da bo Tel-Aviv zapustil tudi kakšen od igralcev.

Američan z izraelskim potnim listom je za UNICS podpisal pogodbo 1+1, z moštvom pa odkrito cilja še višje kot v lanski sezoni, ko so varovanci Dimitrisa Priftisa v VTB ligi sezono končali na 3. mestu, v EuroCupu pa prišli vse do polfinala.

Tyus je v lanski sezoni za Maccabi v Evroligi v povprečju na parketu na tekmo prebil 18 minut, v tem času pa dosegal po 7,3 točke in 4,1 skoka.

Pred Tyusom je UNICS svoje vrste že okrepil z Islandcem Haukurjem Palssonom in povratnikom Valeryjem Likhodeyjem.