Naši jutri za polfinale na svetu!

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 se je na svetovnem prvenstvu v Amsterdamu uvrstila v četrtfinale. Svoj drugi tekmovalni dan so fantje končali s polovičnim izkupičkom. Na prvi tekmi so v podaljšku strli upor Katarcev, na drugi tekmi pa so bili po napeti končnici uspešnejši Francozi. Slovenija se bo v jutrišnjem četrtfinalu, ki se bo začel ob 15.30 uri, pomerila s prvouvrščeno ekipo skupine A.

Slovenija je skupinski del svetovnega prvenstva končala na drugem mestu, kar pomeni četrtfinalni obračun s prvouvrščeno ekipo v skupini A. Nasprotnik Slovenije bo znan po koncu tekmovalnega dne.

Adin Kavgić: “Drugi tekmovalni dan je za nami in dosegli smo, kar smo si želeli. Ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik v četrtfinalu, nam ne bo lahko. Veseli smo, da smo se uspeli uvrstiti naprej in jutri bomo ponovno dali vse od sebe. Verjamemo, da nam bo uspelo!”

Gašper Ovnik: “Primarni cilj smo z uvrstitvijo v četrtfinale dosegli. Zavedamo se, da se sedaj križamo z izjemno težko skupino. Mi bomo igrali kot znamo in z borbenostjo še naprej zastopali barve Slovenije. Kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli jutri.”

Petek, 21. junij:

SLOVENIJA : KATAR 18:17

Slovenska reprezentanca je svoj drugi tekmovalni dan otvorila z zmago nad Katarjem. Prvi koš na tekmi je dosegel Gašper Ovnik in Slovenija je uvodne tri minute tekme odigrala zelo dominantno. Neumorni in hitri Katarci so se štiri minute pred koncem obračuna približali na točko zaostanka in nato s trojko celo povedli. Simon Finžgar je z nekaj uspešnimi meti z razdalje držal Slovenijo v igri za zmago, a so Katarci, na krilih Nadima Muslića in Fadija Abilmone, 40 sekund pred koncem tekme ušli na tri točke prednosti. Anže Srebovt je z uspešnim polaganjem znižal na 14:16, Slovenci so uspešno ubranili naslednji napad Katarja, nato pa je na sceno ponovno stopil Gašper Ovnik in z metom za dve točki izid izenačil. Redni del se je tako končal brez zmagovalca, Slovenija pa je imela prvo posest v podaljšku. Po odlično izvedenem napadu so naši fantje povedli za točko, a so Katarci takoj uspeli izenačiti. Gašper Ovnik je nato izkušeno prepoznal svojo prednost pod košem, izigral nasprotnika ter Slovenijo popeljal do pomembne zmage in uvrstitve v četrtfinale.

SLOVENIJA : FRANCIJA 18:21

POSNETEK TEKME (sledi naknadno)

Francija je po uvodnem porazu dosegla tri zaporedne zmage in na letošnjem svetovnem prvenstvu prikazuje odlično igro. Francozi so v uvodnih minutah hitro pobegnili na 1:6, nato pa so naši fantje postopoma zniževali njihovo prednost in pet minut pred koncem tekme izid izenačili. Ekipi sta se nato izmenjavali v vodstvu. Dobri dve minuti pred koncem je pri rezultatu 18:18, po izteku francoskega napada, zadel Lucas Dussoulier in Francijo popeljal v vodstvo. Slovenija je v naslednjem napadu žal zapravila priložnost za izenačenje, kar je uspešno kaznoval Charly Pontens in s košem za dve točki popeljal Francijo do zmage ter prvega mesta v skupini C.

ČETRTFINALE
Sobota, 22. junij, ob 15:30

SLOVENIJA : Prvouvrščena ekipa skupine A