“Naredili se bomo nore in zahtevali, da se odigra vse, kot da je stanje normalno!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Ligi ABA vsak vleče na svojo stran, interesi taki in drugačni. To je jasno po sestanku, ki so ga imeli klubi minuli mesec. Pozorno spremljajo vsak korak Evrolige, ki se je odločila, da bo o svoji usodi odločala 24. maja, dan za tem naj bi se se sestali tudi klubi Lige ABA. To je v pogovoru za Radio Bar povedal predsednik Mornarja Đorđije Pavićević, ki je ob tem dejal, da bo 25.5. tudi jasno, ali se bo odigran celoten, zadnji krog rednega dela in kako se bo sklenila sezona – s končnico ali finalnim turnirjem.

So pa v Črni gori odločeni, da se bodo držali pravilnika. „Za vsako ceno!“ poudari Pavićević. Podprli bodo idejo, da se tekmovanje razširi na 14 klubov, ob tem pa zahtevali, da se odigra končnica Lige ABA 2, kjer sta svoj interes pokazala MZT in Sutjeska, ki sta redni del Lige ABA 2 sklenila na 3. in 4. mestu in bi rada med elito ter hkrati nasprotujeta dejstvu, da bi si mesto ob razširitvi zagotovila Borac in Split, prva in druga ekipa rednega dela Lige ABA 2.

„Ko so že vsi klubi tako načelni in mižijo ob nastali situaciji, se bomo tudi mi naredili nore in zahtevali, da se odigra vse, kot da je stanje normalno. Pa da vidimo, kdo bo imel od tega korist,“ je sklenil prvi mož Mornarja, ki je v teh dneh obelodanil, da ima praktično sestavljeno ekipo za novo sezono.