NANDO DE COLO: “To je bila ena težjih tekem, ki sem jo igral. Imeli smo veliko spoštovanje do Slovenije!”

Rubrika: Reprezentanca

Francozi so tretjič v finalu olimpijskih iger, prvič po letu 2000! V dramatični tekmi so bili boljši od Slovenije, 90:89. Po tekmi sta svoje misli strnila selektor Vincent Collet in Nando de Colo.

Vincent Collet, selektor Francije:
“Odlično tekmo je odločil en met. Čestitam lahko svoji ekipi, da je zdržala. Pomembno je, da nikoli nismo popustili. Dobro smo se pripravili tudi na Luko Dončića. Preučili smo njegovo igro in ga na osnovi analize prejšnjih tekme skušali potisniti na desno stran, a istočasno smo se odločili, da ne žrtvujemo vsega, ko pokrivamo njega. Vsekakor smo na njem menjali naše najboljše košarkarje, ga skušali utruditi, pa je vseeno zbral 18 podaj. Odrezati smo morali tudi ostale, predvsem Vlatka Čančarja. Moji igralci so dokazali, da so prava ekipa.”

Nando de Colo, košarkar Francije:
“To je bila ena težjih tekem, ki sem jo igral. Imeli smo veliko spoštovanje do Slovenije in odločila je moštvena igra in selektorjeva strategija, ki smo jo vsi spoštovali vseh 40 minut. Na koncu je tekmo odločila ena sama žoga. V končnici je bilo težko. Slovenija se je vrnila, v obrambi je vsak moral paziti na svojega igralca, vedeli pa smo, da Klemen lahko naredi, kar je. Tekmo na koncu ocenjujemo na tej akciji, a je ta le pokazala, kako se igralci odzovejo, ko je to najbolj potrebno in kako se borimo kot ekipa.”