Namesto kosila slovenska prvoligaška košarka!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

To soboto moštvo Sixt Primorske čaka drugi izmed treh zaporednih preizkusov v domači Areni Bonifika. V Ligi Nova KBM na Obalo prihaja moštvo Zlatoroga iz Laškega. Obračun se bo zaradi neposrednega prenosa na Šport TV 1 začel že ob 13. uri.

Liga Nova KBM, 3. krog, 27.10.
Sixt Primorska – Zlatorog (13.00)

Klub iz Laškega je po minuli sezoni, v kateri si je obstanek med slovensko klubsko elito zagotovil šele po neposrednih bojih z drugoligaši, doživel številne spremembe. Na trenerski stolček je sedel Američan Chris Thomas, ki se je s Slovenijo že spoznal v času svojega delovanja v članski reprezentanci, kjer je opravljal vlogo video analitika in pomočnika selektorja. Številne spremembe je doživel tudi igralski kader, v katerem sta od stebrov zasedbe iz minule sezone ostala le organizator igre Nejc Barič in center Miloš Miljković.

Zlatorog je na obeh dosedanjih tekmah Lige Nova KBM odigral podaljšek ter vpisal polovično uspešnost. V uvodnem kolu je v gosteh s 77:72 ugnal Hopse, nato pa klonil na gostovanju v Šentjurju (71:77). Najučinkovitejša posameznika sta bila ameriški branilec Joseph Thomas Cleveland, ki je povprečno na igrišču preživel skorajda 42 minut in pol, ter že omenjeni Barič. Prvi je dosegal po 16,5 točke, osem skokov ter 3,5 podaje (indeks 19,5), slednji pa 21,5 točke in 5,5 podaje, ob tem pa izsilil še dobrih osem osebnih napak (indeks 19,0).

Koprčani se na sobotni preizkus podajajo po zmagi v regionalni Ligi ABA 2, v kateri so minulo sredo s 87:58 nadigrali domžalske Helios Sunse. V državnem prvenstvu medtem po dveh tekmah, prav tako kot Laščani, premorejo polovičen izkupiček. V prvem kolu so tigri s 75:66 odpravili Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, minulo soboto pa klonili na gostovanju v Rogaški Slatini (70:64), kar je na osmih uradnih tekmah nove sezone njihov edini poraz.

Jurica Golemac:
“Pred nami je nova zahtevna tekma. Zlatorog je mlada in talentirana ekipa, ki v igri premore obilo energije. Na obračunu bo največ odvisno naše energije ter igre v obrambi. Če se bomo v slednji držali naših principov, si bomo lahko zagotovili dve točki. Upam, da nas bo na tribunah Arene Bonifika tudi tokrat podprlo čim več gledalcev.”

Jan Kosi, košarkar Sixt Primorske:
“Na obračun z Zlatorogom smo se pripravili kot na vsako drugo tekmo. Treniramo dobro, v soboto si želimo nove zmage. Tekmece vodi ameriški trener, njihova igra pa je temu primerno nekoliko specifična. Precej napadalnih akcij poteka preko organizatorja igre Bariča, katerega bomo skušali kar najbolj omejiti.”

Vstopnice za tekmo so po ceni 6 evrov na voljo preko spleta na www.plemenitevstopnice.si, na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, eno uro pred začetkom obračuna pa si jih bo mogoče zagotoviti tudi na blagajni Arene Bonifika. Vsi ljubitelji košarke si lahko na istih naslovih za zgolj 70 evrov še vedno zagotovite tudi sezonsko vstopnico, od katere bo klub polovico kupnine namenili projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Istemu dobrodelnemu projektu bo namenjenih tudi 30 odstotkov cene vsake prodane dnevne vstopnice. Vstop na tekmo je prost za otroke do 10. leta starosti, pri čemer morajo spremljevalci na vhodu dvorane predložiti primerno dokazilo.

KK Sixt Primorska vse obiskovalce tekme že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčate pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred vsako domačo tekmo tigrov in bodo trajale vse do zaprtja lokala. V tem času bo vsak gost deležen 10-odstotnega popusta na cene hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba te ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.