Nadaljevanje končnice NBA danes, Dallas ostal brez Porzingisa

Rubrika: Liga NBA

Vodstvo lige je tudi uradno potrdilo, da se v četrtek prekinjena končnica v Orlandu nadaljuje danes, ko bodo najprej odigrane tri v četrtek odpovedane tekme. Jutri bo na parket ponovno stopil tudi Luka Dončić, začenja pa se tudi že drugi krog končnice na vzhodu.

Po burnih dveh dnevih v ligi NBA sta včeraj liga in sindikat igralcev s skupno izjavo potrdila, da se končnica nadaljuje, znani pa so tudi že prvi sklepi, za katere so se obvezali tako liga sama kot lastniki klubov. Pri reševanju situacije sta med drugim eno ključnih vlog odigrala Michael Jordan in bivši predsednik ZDA Barrack Obama. Z obema je govoril predstavnik igralcev Chris Paul, prav Jordan pa naj bi bil tisti, ki je jeziček na tehtnici ponovno prevagal na stran za nadaljevanje prvenstva, saj je (tudi) kot predstavnik lastnikov klubov lige NBA ostalim lastnikom dejal, da je zdaj čas, da poslušajo igralce, Obama pa je Paulu in LeBron Jamesu v pogovoru dejal, da lahko prav z nadaljevanjem prvenstva obdržijo močno platformo, preko katere jih posluša praktično celotna Amerika.

 

Ključna področja, pri katerih so se vodstvo lige in lastniki klubov zavezali izpolniti že v tej sezoni, so:

  • takojšnja vzpostavitev združenja za družbene enakosti, v katerem bodo predstavniki igralcev, lige in lastnikov klubov
  • klubi bodo v svojih dvoranah že za letošnje volitve omogočili lokacijo za oddajo glasov
  • liga bo že med končnico omogočila dodatno izpostavitev sporočil za boj za človekove pravice

Najprej bo danes tako odigrana tekma Milwaukee – Orlando, sledi tekma Oklahoma – Houston, za konec pa še tekma LA Lakers – Portland. Pri Portlandu je s sezono zaradi poškodbe že končal Damian Lillard, ki je že zapustil Orlandu.

 

Vsaj za serijo proti LA Clippers pa je izgubljen tudi Kristaps Porzingis, ki si je na prvi tekmi poškodoval koleno in ima po zadnjih podatkih strgan meniskus v desnem kolenu, tako da do konca serije v nobenem primeru ne bo več igral, kar je vsekakor hud udarec za Dallas, ki je bil, ko je bil v seriji v igri tudi Porzingis, favoritom iz Los Angelesa vsaj konkurenčen, če ne celo na trenutke boljši nasprotnik.