Nad Turke tudi brez Čančarja

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je iz Ljubljane prek Carigrada popoldan prispela v Ankaro. Po namestitvi v hotelu Latanya so izbranci selektorja Rada Trifunovića zvečer preizkusili koše v dvorani Ankara Arena, kjer sicer domuje Türk Telekom.

Kvalifikacije za SP 2019. 5. krog, 2. del, 22.2.
Turčija – Slovenija (17.00)

Na predzadnjem treningu pred obračunom s Turčijo je s polno paro vadilo za igro 11 pripravljenih košarkarjev. Kljub trudu reprezentančne zdravniške službe Vlatko Čančar in Žiga Dimec na žalost namreč še nista nared za vse napore. Čančar je tako trening izpustil kar pomeni, da ga ne bo v zasedbi za tekmo, Dimec pa še čuti bolečine v gležnju in tudi njegov nastop na tekmi je vprašljiv.

Obračun med Turčijo in Slovenijo se bo začel ob 17. uri po slovenskem času (ob 19. uri po lokalnem času). Dvorana Ankara Arena sprejme 10.400 navijačev, po podatkih organizatorjev pa so v predprodaji prodali že okoli 7.500 vstopnic, ki so na voljo med 6 in 60 evri. Skupaj z vabljenimi gosti naj bi si tekmo tako ogledalo blizu 10.000 navijačev. Slovenski ljubitelji košarke si boste dvoboj lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A.