Nachbar z Združenjem igralcev Evrolige v Las Vegasu

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Dolgoletni slovenski reprezentant Boštjan Nachbar po končani karieri košarkarja že nekaj časa deluje v Združenju igralcev Evrolige (ELPA), kjer opravlja vlogo direktorja. Pred dnevi so se člani združenja podali v Las Vegas.

Las Vegas vsako leto gosti NBA Poletno ligo in s tem privablja tudi ljudi iz vseh panog košarkarske industrije po celem svetu. Z Združenjem igralcev Lige NBA (NBPA) uspešno sodeluje Združenje igralcev Evrolige (ELPA), pri katerem kot direktor deluje nekdanji slovenski reprezentant Boštjan Nachbar.

Tokrat je v Las Vegasu potekal Program vodstvenih sposobnosti NBPA, ki se ga običajno lahko udeležijo le sedanji in nekdanji igralci Lige NBA, tokrat pa so prvič imeli možnosti pridobiti tovrstno znanje in izkušnje tudi 3 člani Združenja igralcev evrolige. To srečo so imeli Kyle Hines, Tornike Shengelia in Marcelinho Huertas.

V Las Vegasu je bil tudi Nachbar, ki je potrdil, da je ELPA priznana in uveljavljena tudi na drugi strani Atlantika. To je še en dokaz, da se organizacija razvija v pravo smer.

Kyle Hines: “Program vodstvenih sposobnosti NBPA je bil odličen. Spoznali smo, kako delujejo pisarne v NBA, imeli smo možnost govoriti z nekaterimi uglednimi vodilnimi obrazi Lige NBA in delili svoje mnenje o košarki. Program nam je hkrati omogočil tudi boljše razumevanje pomena kolektivne pogodbe. Ta program močno priporočam vsem igralcem, ki želijo pridobiti znanje na tem košarkarskem področju.”

Tornike Shengelia: “Za igralca nikoli ni prezgodaj, da razmišlja o tem, kaj bo delal po končani karieri košarkarja. Vodstveni program NBPA mi ni dal le priložnosti, da se veliko naučim, temveč se tudi povezati z veliko igralci in vodstvenimi delavci iz Lige NBA. Sem velik oboževalec tega programa in igralcem priporočam, da izkoristijo sodelovanje NBPA in ELPA ter se prijavijo takoj ob naslednji priložnosti.”

Marcelinho Huertas:Dnevi, ki smo jih preživeli na vodstvenem programu NBPA, so nam dali jasno sliko, kaj vse pomeni biti košarkar, ponudili pa tudi mnogo idej in rešitev o tem, kako svoje košarkarsko znanje prenesti na druga področja te industrije. Vsi smo pridobili dragocene izkušnje, ki jih bomo lahko uporabili, ko bomo končali z igranjem. Zahvaljujemo se za priložnost in upamo, da se bo sodelovanje med NBPA in ELPA nadaljevalo.”