Na zadnji test v Latvijo

s kategorijo
Novice
.

Točno teden dni pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Nišu bo slovenska ženska članska reprezentanca odpotovala v Rigo, kjer jo čaka še zadnji test v pripravah na EuroBasket. Slovenke se bodo v petek pomerile z zasedbo Kitajske, v soboto pa še z izbrano vrsto Latvije.

Pripravljalni tekmi:

21.6.
Slovenija – Kitajska (17.30)

22.6.
Slovenija – Latvija (17.40)

Dvanajsterica izbrank selektorja Damirja Grgića v Zrečah pili formo za začetek evropskega prvenstva. V reprezentanci še naprej vlada odlično vzdušje, prizadevnosti na treningih ne manjka in dekleta ter strokovni štab že nestrpno pričakujejo uvodno tekmo v Nišu.

Slovenke pa pred odhodom na prvenstvo čaka še zadnji tekmovalni test. V četrtek bodo iz Ljubljane prek Frankfurta poletele v Rigo in v petek ter soboto odigrale pripravljalni tekmi s Kitajsko in Latvijo. Predvsem obračun z domačinkami, ki bodo ob Srbiji gostile drugo polovico skupinskega dela prvenstva, bo pokazatelj trenutne moči slovenske izbrane vrste.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Evropsko prvenstvo je vse bližje in na treningih posvečamo maksimalno pozornost temu, da bomo naslednji konec tedna v optimalni formi. Temu bosta služili tudi tekmi na turnirju v Rigi. Tekma s Kitajsko bo zelo specifična, saj je njihova igra povsem drugačna od igre evropskih reprezentanc. Tako nas bo poleg določenih taktičnih nalog zanimala tudi reakcija deklet. Obračun z Latvijo pa bo prava generalka pred prvenstvom. Glede na to, da Latvijci tudi sami gostijo EuroBasket bomo lahko za trenutek že občutili, kako naj bi vse skupaj izgledalo v Nišu.”

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
”Pred nami je generalka pred evropskim prvenstvom. Na tekmah s Kitajsko in Latvijo bo vidno v kakšnem stanju smo trenutno. Na treningih dobro delamo. V naši igri je opazna velika razlika od začetka priprav pa do danes. Mislim, da smo iz tedna v teden v boljši formi, tekmi pa bomo prav tako izkoristili še za uigravanje določenih novih stvari, ki smo jih delali na zadnjih treningih.”