Na pripravah češkega prvaka tudi 3 Slovenci

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Pri češkem Nymburku že od leta 2017 uspešno deluje Aleksander Sekulić, ki bo letos z moštvom lovil še tretji naslov državnih prvakov, Čehi pa se bodo predstavili tudi v Ligi prvakov. Z moštvom se pripravljata tudi 2 slovenska košarkarja.

Z nekdanjim trenerjem Slovana, Triglava, Kopra, Krke, LTH Castingsa in Sixt Primorske smo se dotaknili tudi dogajanja na svetovnem prvenstvu. “Brez dvoma lahko rečemo, da je bila Češka glavno presenečenje turnirja. Igrali so hitro košarko, še posebej navdušili proti Braziliji, nevarni pa bili prav na vsaki tekmi,” je dejal Aleksander Sekulić in poudaril: “Šesto mesto je izjemen rezultat. In to jim je uspelo brez Jana Veselyja!”

Povabil Bajca in Habata

Na Kitajskem je za Češko nastopalo kar 5 košarkarjev Nymburka, Sekulić pa je s strokovnim štabom moral poskrbeti za kvalitetne treninge.

V ta namen je na Češko povabil Martina Bajca (192 cm, 1994) in Žigo Habata (191 cm, 1997), ki sta zaenkrat še brez kluba. Bajc je nazadnje nastopal za Grosuplje in v Avstriji, Habat pa se je ob študiju preizkusil v Ligi NCAA.